De Wever: “Volgende Antwerpse burgemeester zal iemand van N-VA zijn”

Bart De wever, Zuhal Demir en Jan Jambon kwamen vandaag mee campagne voeren om de N-VA in Bilzen te steunen.
Karolien Coenen Bart De wever, Zuhal Demir en Jan Jambon kwamen vandaag mee campagne voeren om de N-VA in Bilzen te steunen.
Als Bart De Wever daadwerkelijk Vlaams minister-president wordt, dan zal iemand van de N-VA hem opvolgen als burgemeester van Antwerpen. Dat heeft hij woensdagmiddag aan VRT NWS gezegd. De Wever reageert zo voor het eerst op de uitspraak van Jinnih Beels die dit weekend herhaalde dat zij kandidaat is.

Antwerps schepen voor Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) herhaalde dit weekend in De Zevende Dag dat zij kandidaat-burgemeester is, als De Wever naar het Vlaamse niveau verhuist. De uitspraak lokte in N-VA-kringen heel wat verontwaardigde reactie uit.

De Wever reageerde woensdagmiddag voor het eerst op de kwestie. Dat Beels herhaaldelijk voor de job solliciteert, stoort hem naar eigen zeggen niet. “In ons land bestaat de vrijheid van meningsuiting”, zei hij droogjes.

Maar wie moet De Wever dan opvolgen, als hij vertrekt? “De meest geschikte persoon en dat zal iemand van de N-VA zijn”, aldus De Wever aan VRT NWS. “Gezien de krachtsverhoudingen in de gemeenteraad lijkt mij dat vrij logisch, wij hebben 23 zetels.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rik Connaerdt

    Nu, mr. Van Dijck, de mensen die voor het Vlaamse parlement op Bart De Wever gestemd hebben willen natuurlijk wel dat hij de Vlaamse regering leidt. Het waren er nogal wat, die voorkeurstemmen.

  • rik van dijck

    Hij neemt zijn eigen slogan wel letterlijk : de kracht van verandering . Laat hij al zijn kiezers toch in de steek , zo kennen we een echt Antwerpenaar ! En jullie maar stemmen op n-va , en nu ... mes in de rug !!!

  • Rik Connaerdt

    Bart De Wever pleegt kiezersbedrog als hij Antwerpen verlaat. Als hij Antwerpen niet verlaat ook, want dan heeft hij al die mensen die voor hem gestemd hebben voor het Vlaamse parlement een loer gedraaid. De kracht van verandering lijkt verdacht veel op de oude politieke cultuur en zeden.