De Wever brouwt Van Schoonbeke-bier

Burgemeester Bart De Wever met voorzitter Wilfried Patroons van de Vrienden van het Brouwershuis.
Benoit De Freine Burgemeester Bart De Wever met voorzitter Wilfried Patroons van de Vrienden van het Brouwershuis.
In ’t Pakhuis op de Vlaamsekaai wordt een echt Van Schoonbeke-bier gebrouwen ter ere van het Van Schoonbeke-jaar in 2019. Burgemeester Bart De Wever kwam de mout storten.

Gilbert Van Schoonbeke was een 16de eeuwse bouwondernemer die als geen ander sporen achterliet zoals de Stadswaag, de Markgravelei en ‘de Nieuwstad’ met de Brouwersvliet.

Voor het Van Schoonbekejaar wordt er een Gilbertbier gebrouwen, met de nadruk op boekweit, wat destijds in Antwerpen een veel voorkomend brouwgraan was. Er wordt ook eenzelfde bier in Veenendal gebrouwen, maar dan met op turf gerookte gerstemout omdat Van Schoonbeke in Veenendal zijn turf ging inkopen. Het recept komt van De Vrienden van het Brouwershuis. Burgemeester De Wever mocht zaterdagmorgen het mout storten. Om te proeven, is het nog even wachten, het bier zal pas klaar zijn in februari en zal in maart voorgesteld worden. Heel het weekend zijn er nog Open Brouwdagen en kan er geproefd worden van de andere bieren en is de brouwerij open voor het publiek.

De Vrienden van het Brouwershuis vzw ijveren in het bijzonder voor de restauratie van het Water- of Brouwershuis in de Adriaen Brouwersstraat.

De Wever bekijkt het boek Antwerpen Bierstad.
Benoit De Freine De Wever bekijkt het boek Antwerpen Bierstad.
Burgemeester Bart De Wever doet een eerste moutstorting voor het brouwen van het ‘Gilbert-bier’ tijdens een kort bezoek in ’t Pakhuis.
Benoit De Freine Burgemeester Bart De Wever doet een eerste moutstorting voor het brouwen van het ‘Gilbert-bier’ tijdens een kort bezoek in ’t Pakhuis.
Burgemeester Bart De Wever met voorzitter Wilfried Patroons van de Vrienden van het Brouwershuis.
Benoit De Freine Burgemeester Bart De Wever met voorzitter Wilfried Patroons van de Vrienden van het Brouwershuis.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.