De Ronde van Vlaanderen in 6 praktische vragen

Ik kom met de wagen. Waar parkeer ik mij het best?

Met de wagen tot aan de start komen, heeft geen zin. Bezoekers komen best te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar de startzone. Kom je toch met de wagen, parkeer dan op de park-and-rides. Ten noorden heb je P+R Luchtbal, P+R Keizershoek en P+R Bosuil. Wie van Linkeroever komt kan kiezen tussen P+R Linkeroever, P+R Blancefloerlaan en P+R Melsele. Ten zuiden heb je P+R Olympiade, P+R Schoonselhof, P+R Capenberg en P+R Wommelgem.

Ik kom met de fiets. Waar stal ik mijn fiets veilig?

Voor wie met de fiets naar het stadscentrum komt, zijn er extra fietsenstallingen: op Linkeroever aan de voetgangerstunnel en het veer, op de Scheldekaaien en op de Vrijdagmarkt. Daarnaast heb je ook de vaste fietsenstallingen verspreid over de hele binnenstad.

Ik wil de renners van zo dicht mogelijk zien. Waar sta ik het best?

Wie zo dicht mogelijk bij de renners wil geraken, moet om 8.30 uur op de Grote Markt zijn. Vanaf dat moment fietsen de renners van hun teambussen op de busparking aan de Plantinkaai langs de Scheldekaaien en de Suikerrui naar het startpodium op de Grote Markt, waar ze voorgesteld worden aan het publiek en hun startformulier tekenen. Deze voorstelling wordt live gecapteerd en uitgezonden op een van de vier grote schermen in de evenementenzone (Grote Markt, hoek Suikerrui - Grote Markt, Steenplein, Scheldekaaien ter hoogte van voetgangerstunnel).

Ik wil het startschot live meemaken. Waar en wanneer vindt die plaats?

Om 10.30 uur wordt aan Het Steen het startschot gegeven. Na deze officieuze start rijden de renners in groep en aan een gezapig tempo langs de Scheldekaaien, Brouwersvliet en Oudeleeuwenrui richting de Waaslandtunnel en zo verder naar Linkeroever. In Burcht gaat de wedstrijd dan officieel van start.

Ik wil de wedstrijd live volgen in de binnenstad. Waar kan ik terecht?

Vanaf 8.30 uur opent het fandorp op de Groenplaats de deuren. Daar kunnen koersliefhebbers tot 18 uur gratis terecht om de echte Ronde-sfeer op te snuiven. Je kan er ook de tv-uitzending van De Ronde integraal volgen op het grote ledscherm. Daarnaast kan je natuurlijk ook terecht in een van de vele café's om de wedstrijd te volgen.

Ik wil graag een rugzak meenemen. Mag dat qua veiligheid?

Dat mag. De politie heeft niet opgeroepen om tassen en rugzakken thuis te laten.De beveiliging van het fandorp wordt door een private firma gedaan. Het is mogelijk dat zij rugzakken en tassen controleren.


Info: www.derondeinantwerpen.be


(ADA)