De perfecte zomerse zaterdag van Tourist LeMC: “Ik schuif met plezier aan elke tafel aan”

Negen zaterdagen in juli en augustus, maar geen idee wat ermee te doen? Elke week leidt een Antwerps bekend gezicht je rond in zijn of haar perfecte zomerse zaterdag. Deze week is het de beurt aan Tourist LeMC. Als hij niet op het podium staat op Suikerrock (26 juli), Dranouter (3 augustus), de Lokerse Feesten (8 augustus) en het Sportpaleis (8 november), hangt hij uit in, waar anders, Antwerpen. 
Tourist LeMC
Umusic Tourist LeMC

Hapje eten in Les Saveurs De Yamada

“Ik eet graag, en schuif met plezier aan elke tafel aan, maakt niet uit wie er in de keuken staat. Maar mijn absolute nummer één op het moment is Les Saveurs De Yamada, een Japans restaurantje op het Zuid. Weinig tafeltjes, onfeilbare service en dito menu.”

Les Saveurs de Yamada
Les Saveurs de Yamada Les Saveurs de Yamada

Les Saveurs de Yamada

Kronenburgstraat 312000 Antwerpen 

www.lessaveursdeyamada.be

Eentje drinken in de Great Old

“Ik ga geregeld een munttheetje halen in een Marokkaans café op het Kiel. Sinds enkele jaren woon ik namelijk in de zuidrand van Antwerpen. Ik woon er heel graag, moet ik stiekem toegeven. Maar om die bezoedeling wat te compenseren, vernoem ik met plezier café The Great Old te Deurne Noord. Een thuishaven, aan de juiste kant van ‘t Stad.”

Taverne Great Old
Taverne Great Old Taverne Great Old

The Great Old

Ter Heydelaan 280, 2100 Deurne

www.thegreatold.be

Verkoeling zoeken in De Zoo

“Ik kom heel graag in De Zoo, waar de grote zoogdieren voor mijn part mogen vertrekken, want ik heb genoeg aan de verschillende speeltuintjes voor de ‘klein mannen’ en de eeuwenoude prachtige platanen. Natuur en stad, prachtige contrasten.”

De Zoo
Photo News De Zoo

ZOO Antwerpen

Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen

www.zooantwerpen.be

IJsje eten in de Gelato Factory

“De Gelato Factory op ‘t Zuid is de perfecte plek voor een ‘crême gelaceke’. Artisanale ijsjes op de Italiaanse manier, en allemaal ter plaatse bereid. Er zijn een aantal vaste smaken, maar naargelang de seizoenen kan je telkens iets nieuws proeven, zoals aardbeiensorbet in de zomer.”

antwerpen 
gelato factory 
foto dirk laenen
laenen antwerpen gelato factory foto dirk laenen

Gelato Factory

Verschansingstraat 57, 2000 Antwerpen

www.gelatofactory.be 

Boek lezen in de zon

“Een boekentip voor de zomer: ‘De vergeten kronieken van Tstadt’ van Lou Geluyckens. Het is een roman over de geschiedenis van Antwerpen. Lou beschrijft een rokerige drinkkelder, waar je, indien je een hongertje hebt, kunt eten wat de pot schaft. Een ‘stoofvleeske’ in een uitgehouwen homp brood, met daarbij een kroes gerstenat. Ik drink nu wel niet meer, maar voor zo’n gelegenheid zou ik wel een uitzondering maken.”

De vergeten kronieken van Tstadt
bol.com De vergeten kronieken van TstadtReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.