De looks van de sterren voor géén geld

KOOPJES VAN BEKENDE ONTWERPERS TIJDENS ANTWERPSE FASHION DAYS

Klaas De Scheirder
In Antwerpen lopen nog tot zondag de 'Contemporary Fashion Days'. Een hele week lang maken de hele grote en iets minder grote ontwerpers hun kelders leeg en doen ze hun stocks van de hand voor spotprijzen. Zelf ook altijd al een Dries Van Noten in je garderobe willen hebben, net als de grote sterren? Met een eerder beperkt budget én een stevige dosis tijd om tussen al die rekken op zoek te gaan naar de strafste koopjes, wordt de droom realiteit. Inspiratie nodig? Wij deden alvast de test. Gisteren nog op de rode loper, morgen misschien in jouw kleerkast.

Rok + top van Dries Van Noten

Rok: van 395 euro naar 160 euro


Top: van 635 euro naar 220 euro


De combinatie komt uit de collectie van Dries Van Noten van vorige zomer en is door zijn snit tijdloos. Dries Van Noten wordt gedragen door de grootste sterren wereldwijd. Onder zijn fans: onder andere Nicole Kidman en Emma Watson. Maar de allerbeste promotie kreeg Dries Van Noten in 2008, toen een hoogzwangere Cate Blanchett op de rode loper verscheen met een paarse jurk van zijn hand. De foto's gingen de hele wereld rond.

Klaas De Scheirder

Jurk met print van Martin Margiela

Van 595 euro naar 120


Het zijden kleedje van Maison Martin Margiela dateert al van een vijftal jaar geleden. Vandaar ook de fel gezakte prijs. Maar het is wél heel typerend voor zijn stijl, en daarom ook nog geen dag achterhaald. Beroemdheden uit de hele wereld dragen creaties van de Belgische ontwerper. Onder andere Sarah Jessica Parker, Julianne Moore en Victoria Beckham verschenen er al mee op de rode loper.

Klaas De Scheirder

Handtas van Annelies Timmermans

Van 175 euro naar 115 euro


Met de hele typische sluiting is dit een heel erg herkenbaar handtasje van de Belgische ontwerpster Annelies Timmermans. Het model is van vorig jaar en wordt niet meer hernomen bij de nieuwe collecties. Ook de kleur komt in de meest recente ontwerpen niet meer terug, maar toch is dit een blijver. Onder andere Joy-Anna Thielemans is een grote fan van Annelies Timmermans. Bij de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren week de 'clutch' van Timmermans geen moment van haar zijde.

Klaas De Scheirder

Gespot in de winkel van Annelies

Klaas De Scheirder

Timmermans, Aalmoezenierstraat

Klaas De Scheirder

Tuniek van Isabel Marant

Van 195 euro naar 60 euro


Voor dit eenvoudig jurkje in paars, wit en blauw betaal je nog maar wat je voor een soortgelijk kleedje betaalt in de grote ketens, wat het een erg uitzonderlijk koopje maakt. Fans van Isabel Marant zijn onder andere Jessica Alba, Sienna Miller en Josje van K3. Toen Isabel Marant een tijdje geleden een collectie van haar in de H&M bracht, was Josje er als de kippen bij om een paar stuks op de kop te tikken.

Klaas De Scheirder

Jurk van Isabel Marant

Van 240 naar 90 euro


Deze dieprode jurk van de Franse Isabel Marant is nog maar van vorig jaar, maar wordt bij ROsier41 van de hand gedaan voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. Afhankelijk van hoe je hem draagt, kan hij zowel tijdens een speciale gelegenheid als op een gewone dag gedragen worden.

Jurkje van Karolien Verstraeten

Van 335 euro naar 165 euro


Dit zwarte jurkje van de Belgische Karolien Verstraeten is een echt basisstuk en misstaat in geen enkele kleerkast. Het komt uit de zomercollectie van vorig jaar en draagt met de open rug onmiskenbaar de stempel van Karolien Verstraeten. Bij de uitreiking van de Mia's verscheen actrice Lize Feryn, bekend van In Vlaamse Velden, op de rode loper nog in een creatie van de Belgische ontwerpster. De jumpsuit werd speciaal voor haar ontworpen.

Jurk van Frieda Degeyter

Van 400 euro naar 70 euro


Met de hele drukke print is dit een typisch ontwerp van de Belgische Frieda Degeyter. Degeyter werkte voor de grootste Vlaamse ontwerpers en is met haar label een vaste waarde in de winkel van Dirk Van Saene, een van de andere belangrijke Antwerpse ontwerpers. Het kleedje waarvoor je nu nog maar zeventig euro betaalt, is van zijde.