De Lijn zet oude trams aan de kant door de hitte

Illustratiebeeld: Een tram.
BELGA Illustratiebeeld: Een tram.
De extreme hitte heeft impact op het aanbod van De Lijn in Antwerpen. Tussen 12 en 20 uur blijven de oudere PCC-trams, die geen klimaatregeling hebben, aan de kant. Ook bussen waarbij de airco uitvalt, rijden binnen.

In Antwerpen rijden nog PCC-trams zonder airco of luchtblazers. “Dinsdag, bij een temperatuur van 33 graden, merkten we al dat het binnenin de trams boven de 40 graden ging”, zegt woordvoerder Annelies Meynaerts van De Lijn. “Dat is natuurlijk onverantwoord: we moeten denken aan de veiligheid van onze trambestuurders en passagiers.” Daarom blijven de meeste PCC-trams tussen 12 en 20 uur aan de kant. De modellen Albatros, die airconditioning heeft, en Hermelijn, met luchtblazers, worden maximaal verspreid over het net. Dat zijn er niet genoeg om alle oude trams te vervangen, waardoor vertragingen mogelijk zijn.

Bussen van De Lijn zonder airco rijden niet uit tussen 14 en 19 uur. Buschauffeurs met bussen waarbij de airco uitvalt tijdens hun rit, mogen binnenrijden. Dat is woensdag al enkele keren gebeurd.

De PCC-trams in Antwerpen worden vanaf 2022 vervangen door 23 nieuwe lagevloertrams. Tegen het einde van dit jaar moeten alle bussen van De Lijn voorzien zijn van airconditioning.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • rik van dijck

    Heb het al heeeeel lang gehad met de lijn ... nooit zal ik me hiermee verplaatsen . Altijd met de auto !!!

  • Kelly Blanpain

    Stikheet op tram 4... Waar is die airco? Raampjes staan open wat niet veel helpt.

  • Marc Uytdewilgen

    Die PCC trams noem ik oude Karamellen... Schandalig dat die nog alleen in Antwerpen rijden...ik heb een hekel daar te moeten opstappen. Zo verhikkels zie je in gans Europa niet meer, alleen in Antwerpen..schande..