Damcomité start crowdfunding: buurt wil betere bouwplannen afdwingen voor Slachthuissite en Noordschippersdok

Dominique Vilain pleitte namens het Damcomité ook al een jaar geleden voor meer groen aan het Noordschippersdok.
Benoit De Freine Dominique Vilain pleitte namens het Damcomité ook al een jaar geleden voor meer groen aan het Noordschippersdok.
De plannen om de komende tien jaar op de Slachthuissite en het Noordschippersdok 2.500 woningen op te trekken, blijven op weerstand van de buurt stuiten. Het lokale Damcomité start een crowdfunding op om via juridische weg betere plannen af te dwingen: minder dichte bebouwing en meer buurtgroen.

“Een speeltuin, een wei, bankjes onder de bomen, een voetbalveld, een sporthal: dat moet allemaal verdwijnen om plaats te maken voor te veel bouwblokken. Waar moeten kinderen en ouders naartoe?”, vraagt het Damcomité zich af. Torens tot 22 verdiepingen hoog: de buurt blijft het een aanslag op de leefbaarheid vinden. Het Damcomité wil tegen zondag 26 mei al 1.500 euro ophalen om een advocaat te kunnen aanstellen. Wanneer er echt naar de rechtbank moet worden getrokken, komt daar later nog eens 8.500 euro bij.

Schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA) gaat de plannen niet aanpassen, maar wil wel blijven overleggen met de buurt. Woordvoerster Anne-Katrien Frans wijst erop dat het ruimtelijk uitvoeringsplan door de gemeenteraad is goedgekeurd en dat nu wordt begonnen met de aanleg van de openbare ruimte. “Bij de opmaak van het masterplan zijn al suggesties van het Damcomité opgenomen. Bijna 40 procent van de oppervlakte zal groen zijn.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.