Dakwerken kosten bewoner het leven

De rode pijl maakt duidelijk hoe het slachtoffer van het dak gevallen is.
De rode pijl maakt duidelijk hoe het slachtoffer van het dak gevallen is.
De 59-jarige M.R. uit Antwerpen is gisteren heel ongelukkig ten val gekomen. Naar alle waarschijnlijkheid was hij op het dak van zijn eigen woning in het oude stadscentrum aan het werk toen hij drie verdiepingen naar beneden is gevallen. De man is in levensgevaar naar het UZA gebracht, waar hij later op de avond overleden is.

Drama in het historisch centrum gisterennamiddag rond halfvier. M.R., een 59-jarige bewoner van het Scheldeken aan de Voetgangerstunnel, is van zijn dak gevallen en kwam drie verdiepingen lager hard op de straat terecht. "Het zijn omstaanders die onmiddellijk de reanimatie hebben gestart", vertelt Sven Lommaert van de lokale politie Antwerpen. "De hulpdiensten hebben de reanimatie voortgezet. De man is in zeer kritieke toestand naar het Universitair Ziekenhuis gebracht, waar hij later die avond bezweken is aan zijn verwondingen."


Het labo en de federale gerechelijke politie kwamen ter plaatse om het incident te onderzoeken. "De omstandigheden werden snel duidelijk", gaat Lommaert verder. "Er waren dakwerken aan de gang aan de woning en de man droeg werkhandschoenen. Vermoedelijk is hij zeer ongelukkig ten val gekomen." Verscheidene mensen hebben het ongeval zien gebeuren. De dienst Slachtofferhulp kwam ter plaatse om de betrokkenen op te vangen. De mensen uit de buurt kennen M.R. als een aangename man die in het Scheldeken woonde met zijn vrouw en kinderen. (BSB)