Daar zijn de gabbers weer

Modeontwerper Sven Mes (rechts) met zijn gabbermodellen.
Foto Laenen Modeontwerper Sven Mes (rechts) met zijn gabbermodellen.
De nineties zijn terug van (nooit helemaal) weggeweest. Wie zich helemaal in gabber-stijl wil kleden, kan dat nu dankzij Antwerpenaar Sven Mes. De modeontwerper heeft gisteren zijn gloednieuwe collectie 'Bagger' voorgesteld.

De nieuwe Bagger-lijn presenteert brede broeken, T-shirts met camouflagemotieven en uiteraard de beruchte bomberjacks, allemaal door Antwerps modedesigner Sven Mes in een fris jasje gestoken. "De collectie is geïnspireerd op de oude gabber-stijl, maar eigenlijk is het meer dan dat. De gabbers, de punks, dat was niet enkel een muziek of kleding, maar ook een echte levensstijl. Er was een samenhorigheidsgevoel, een soort groepsgevoel, en dat wil ik nu ook met mijn nieuwe lijn creëren. Die mensen hadden helemaal niet de bedoeling om stijlicoon te worden, maar ze zijn het dan toch geworden", lacht Mes. De naam Bagger is ook geïnspireerd door Antwerpen. "Wij zouden niet zo'n grote haven hebben, moesten we niet heel goed zijn in baggeren. Bagger is in mijn ogen dus erg Antwerps. Maar ook het surrealisme in de kleding is erg Belgisch." De kledij is voorlopig enkel online te koop maar Mes denkt ook aan een echte winkel.


"Ik zou graag een klein winkeltje in de Offerande- of Handelstraat hebben, liefst een oude nachtwinkel die ik naar mijn stijl kan aanpassen." (NBA)