Cursisten CVO Vitant krijgen laptop zodat ze thuis lessen kunnen opvolgen

CVO Vitant deelt Chromebooks (kleine laptop) uit aan studenten die thuis zitten.
Klaas De Scheirder CVO Vitant deelt Chromebooks (kleine laptop) uit aan studenten die thuis zitten.
CVO Vitant heeft aan haar cursisten laptops uitgeleend zodat zij hun lessen van thuis kunnen volgen. Het gaat om volwassenen die trachten hun middelbaar diploma te halen. 

Net zo alle andere scholen in België, zijn die voor volwassenenonderwijs dicht. Zij moeten zich behelpen met onlinelessen. Ook de studenten die via CVO Vitant trachten hun diploma middelbaar onderwijs te halen. Maar omdat niet alle cursisten toegang hebben tot een computer, heeft CVO Vitant hen een Chromebook geleend. Dat is een soort kleine laptop

“Vaak gaat het om mensen die in kansarmoede leven en geen toegang hebben tot een computer. Omdat we hen ook alle kansen willen bieden om hun vakken goed af te ronden, hebben we hen een Chromebook geleend. Normaal worden die tijdens de les gebruikt en mogen die niet uitgeleend worden. Maar nu maken we graag een uitzondering”, vertelt Bie Van Giel van CVO Vitant.

Gisteren verdeelde de school al negen Chromebooks en ook de volgende dagen mogen cursisten iemand aan de deur verwachten.