Cultuur opsnuiven en joggen in één: Beeldige Loop laat sportievelingen Middelheimmuseum ontdekken

Kos
Deze lente kunnen sportievelingen van alle leeftijden opnieuw het Middelheimmuseum ontdekken tijdens een Beeldige Loop. Elke zondag van mei staat er een loopmoment van een uur op het programma.

Tijdens een Beeldige Loop joggen de deelnemers onder begeleiding van museumgids Joke Vanhaevre doorheen het Middelheimmuseum. Zij stippelt een thematisch parcours uit dat alle lopers langsheen enkele pareltjes van het museum brengt. Bij elk kunstwerk op het traject houdt de groep halt en vertelt de gids het bijhorende verhaal.

“De groep varieert telkens van tieners tot tachtigers, het tempo valt dus goed mee. Ik wacht op iedereen en geef tips waar je een stukje kan afsnijden of een pittig spurtje kan trekken. Het parcours is zo'n 3 tot 4 kilometer lang. Onderweg zie je echte topbeelden en krijg je een heerlijk zondags gevoel,” vertelt Joke Vanhaevre.

De eerste drie loopzondagen van mei kregen de thema’s ‘Eigenlijk niet van ons, ‘De keuze van ons moeke’ en ‘Kleur bekennen’. De laatste loopzondag heeft als thema ‘Vragen staat vrij’. Lopers maken dan zelf een lijstje van hun favoriete beelden, waarna de populairste beelden worden opgenomen in die laatste Beeldige Loop.

Alle info en online inschrijven op www.districtantwerpen.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.