Crimineel knipt enkelband door en begint opnieuw

De 22-jarige crimineel Bilal El Khamilichi gaat nu écht zijn leven beteren. Zodra hij vrijkomt, wil hij trouwen, kinderen maken en gaan werken. De procureur in Antwerpen was maandagmorgen niet onder de indruk. Zij eiste 40 maanden extra voor inbraak en autodiefstal, bovenop de tien jaar cel die de jonge crimineel nu in de gevangenis uitzit.

Bilal El Khamilichi was amper 20 toen hij eind 2015 werd gearresteerd voor elf overvallen op filialen van Aldi, Blokkerwinkels, een kapsalon, een krantenwinkel en een Carrefour Express.


De jongeman vloog de gevangenis in maar mocht in februari 2016 naar huis met een elektronische enkelband. Lastig zo'n enkelband. Dus knipte Bilal het onding door en dropte het in de brievenbus van de gevangenis in de Begijnenstraat.

40 maanden extra

De dagen nadien pleegde hij samen met een kameraad een inbraak, waar hij een reispas stal, en pikte in Hoboken een auto die met draaiende motor voor een apotheek stond. De mannen veroorzaakten een ongeval, vluchtten weg maar werden dankzij een tip van een tramchauffeur even later gearresteerd.


De procureur vond dat Bilal al zijn kansen verkeken heeft en vorderde nog eens 40 maanden celstraf extra.


Vonnis op 5 maart. (PLA)