Container met 300 kg cocaïne op verkeerde adres afgeleverd

Verdacht Fouad Y. was de eigenlijke bestemmeling van de fout geleverde container met cocaïne.
rr Verdacht Fouad Y. was de eigenlijke bestemmeling van de fout geleverde container met cocaïne.
De politie heeft drie verdachten gearresteerd nadat een container met cocaïne op een verkeerd adres werd afgeleverd. De vrachtwagenchauffeur had zich van huisnummer vergist. De buren die de container kregen afgeleverd, belden de politie.

De eerste arrestatie dateert al van vorige maand. Een container met auto-onderdelen werd op een verkeerd adres op de Bredabaan in Merksem afgeleverd.  De container was bestemd voor Fouad Y die enkele huizen verderop in een kleine loods een autoherstelplaats uitbaat.

 De politie werd erbijgehaald. Fouad Y gaf toe dat het niet de eerste keer was dat de transporteur zich van adres vergiste.  De agenten vonden het maar een vreemde uitleg en gaven de info door aan de federale gerechtelijke politie. Die nam de container in beslag en vond een lading van 300 kg cocaïne verstopt in de wanden van de container. Fouad Y. werd gearresteerd. Afgelopen dinsdag werden nog twee verdachten opgepakt. Jouade Z. en Mohcine M. verschenen gisteren voor de raadkamer. Hun advocaten vroegen uitstel om het dossier te bestuderen.

Mogelijk is er een link tussen deze bende en de familie D., die cocaïne verkocht vanuit vier cafés op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. De familie D. kocht mogelijk de cocaïne bij het drietal dat voor de container werd opgepakt. In het dossier van de drugscafés zijn ondertussen acht verdachten opgepakt. Vier van hen verschenen vandaag voor de raadkamer. Ze moeten een maand langer in de cel blijven. Het gaat om de zaakvoerders van de drugscafés en een klant die wel eens op de uitkijk stond. De vier andere verdachten, waaronder Mustapha D. en zijn zoon Mostapha D., komen maandag voor de raadkamer. Kopstuk Abderhakime D. is nog op de vlucht. (PLA)

De container met cocaïne was bestemd voor deze werkplaats in Merksem.
Google Streetview De container met cocaïne was bestemd voor deze werkplaats in Merksem.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • pierre Van den Wijngaert

    Toch stellen sommigen de strijd tegen drugs in vraag??is dit de reden dat er zovele dure wagens in het stadsbeeld verschijnen met duidelijk niet werkende jongeren aan boord??