Exclusief voor abonnees

Comics Station verdrinkt in vergeten hoek Centraal Station, maar Bumba en Co gooien reddingsboei van 5 miljoen. Kan Studio 100 wat menig ondernemer niet kon?

Comics Station opende de deuren in 2017 met de grootste indoorglijbaan van de Benelux als blikvanger.
Comics Station Antwerp Comics Station opende de deuren in 2017 met de grootste indoorglijbaan van de Benelux als blikvanger.
Twee jaar en half heeft het sprookje van Comics Station geduurd maar nu is het uit. Al verscheen er wel een prins op het witte paard in de gedaante van Plopsa-groep. Hij kuste zijn prinses wakker en die kus is 5 miljoen euro waard. Wat Studio 100 aanraakt, verandert meestal in goud maar slagen zij er ook in die vergeten plek in het Centraal Station nieuw leven in te blazen? 

Een kroniek van een aangekondigde dood zou een te harde omschrijving zijn voor Comics Station. In 2017 openden de deuren van het indoorpretpark met verschillende stripfiguren als protagonisten. Het park moest die vergeten achterzijde van het Centraal Station van Antwerpen meteen ook nieuw leven inblazen. Want hoewel het hier natuurlijk gaat over een toplocatie - in het Centraal Station, vlak bij de ZOO en in het centrum van Antwerpen - beet menig ondernemer er zijn tanden erop stuk. Winkels kwamen, maar vertrokken vaak erg snel. Geen passage en weinig animo. De familie Kiekeboe en Lucky Luke moesten het tij keren, geruggesteund door de grootste indoorglijbaan van de Benelux. 

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.