Comics Station opent met groot feest

Centraal in Comics Station staat de langste indoor glijbaan van Europa.
Photo News Centraal in Comics Station staat de langste indoor glijbaan van Europa.
Antwerpen is een toeristische attractie rijker, met een splinternieuwe attractiepark in het Centraal Station. Comics Station opende zaterdag de deuren voor pers en genodigden. Ook op de gastenlijst: prins Laurent en zijn kroost.

Een jaar geleden was er aan de achterkant van het station nog een verlaten gangencomplex. Vandaag huist er een nagelnieuw themapark waarin Belgische stripfiguren in meer dan 60 attracties tot leven komen. Het park telt vier u-vormige verdiepingen, zodat het daglicht tot helemaal beneden schijnt. De grote blikvanger van het pretpark is de langste indoor glijbaan van Europa.


Voor het grote publiek zal Comics Station openen op zondag 9 april, maar afgelopen zaterdag werden de attracties voor de eerste keer uitgetest tijdens het officiële openingsfeest. Ook prins Laurent was van de partij. "Ik ben al heel mijn leven een stripliefhebber. Suske en Wiske en Urbanus las ik graag als kind. Het is magisch om te zien hoe ze in dit nieuwe park tot leven komen", zei de prins.


Ook Lucky Luke, Jommeke, Kiekeboe en de Smurfen kregen allemaal hun eigen attracties. (PJBA)

Er is ook een interactief spel rond professor Barabas.
Photo News Er is ook een interactief spel rond professor Barabas.