Coke, champagne en sm werden Manuela (57) fataal

De 57-jarige Philippe C. blijft in de gevangenis voor de moord op zijn levenspartner, SM-meesteres Manuela Jüng. Zij stierf twee weken geleden na een sadomasochistisch feestje bij haar thuis in de Justitiestraat. Philippe C. zegt dat hij niets met haar dood te maken heeft.

De raadkamer was er gisterochtend snel uit. Philippe C. blijft nog een maand langer in de cel. Zeker tot duidelijk is geworden wat de exacte doodsoorzaak is van zijn partner Manuela Jüng. De Duitse gewezen SM-meesteres lag woensdagavond 15 maart dood naast Philippe C. in bed.


Het koppel had enkele uren voordien seks gehad. Dat gebeurde zoals altijd in een sadomasochistische sfeer met zwepen, touwen en seksspeeltjes. Manuela gedroeg zich als de meesteres die haar "slaaf" Phillippe onder handen nam. Bij zo'n sm-feestje hoorde flink wat cocaïne en champagne. Manuela snoof volgens kennissen enkele gram coke per SM-sessie. Daarnaast nam zij ook medicamenten. De wetsdokter stelde op het stoffelijke overschot verschillende breuken vast, verspreid over het hele lichaam. De vraag is of deze kwetsuren Manuela fataal zijn geworden, of dat de mix van cocaïne, champagne en pillen haar dood hebben veroorzaakt.


Voor de familie van Philippe C. komt dit moordonderzoek hard aan. De Limburgse familie staat bekend als doktersfamilie. Pater familias Jacques C. verongelukte in 1993 tijdens een vliegtuigcrash aan de Kilimanjaro in Kenia. Twee van zijn zonen werden dokter. Philippe C. deed het op professioneel vlak veel minder en leefde vooral van de grote erfenis van zijn vader.


Het stoffelijke overschot van Manuela Jüng is ondertussen gerepatrieerd naar haar familie in Duitsland. Zij zal daar worden begraven. (PLA/KAV)