Cocaïne verstopt tussen printpapier

329 kg coke op weg naar Antwerpen onderschept

In een container met printpapier werden tassen met cocaïne ontdekt.
rr In een container met printpapier werden tassen met cocaïne ontdekt.
In de haven van Santos (Brazilië) zijn het afgelopen weekend 2 zendingen cocaïne onderschept. Zaterdag werd een zending van 329 kilo, verdeeld over 15 tassen, bestemd voor Antwerpen gepakt.

Een dag later werd in dezelfde terminal in een container met olievaten 369 kilo cocaïne ontdekt, die als bestemming Rotterdam had. Ook deze lading coke was verpakt in zwarte tassen. Dat meldt Crimesite.nl. 

De drugs zijn volgens de Braziliaanse autoriteiten zonder medeweten van de eigenaars van de reguliere lading in de container verstopt. Dit noemt men de rip on/rip off-methode. 

In april werd ook al een lading van 339 kilo cocaïne ontdekt in Santos, bestemd voor Antwerpen. De drugs zaten toen verstopt in vaten met fruitpulp. 

De haven van Santos is de grootste containerhaven van Zuid-Amerika. Cocaïne die hier aan boord van containers wordt gesmokkeld, komt meestal uit andere Latijns-Amerikaanse landen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.