Chinezen kopen online Antwerpse diamanten

Chinese consumenten kunnen voortaan rechtstreeks diamanten online in Antwerpen kopen. Dat is het resultaat van een samenwerkingsakkoord dat het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) heeft ondertekend met de Alibaba Group, een Chinese multinational, in het kader van een economische conferentie in Shanghai.

Na de Verenigde Staten is China het tweede grootste afzetland voor geslepen diamant. “Chinezen houden van Antwerpse diamant”, zo zegt het AWDC in een mededeling. “Geen enkel ander handelscentrum draagt zo’n florissant verleden mee. Redenen genoeg voor Alibaba om samen te werken. Onze Antwerpse diamanten worden gepromoot als ‘Shape of Antwerp’. Het gebruikte platform van de Alibaba Group voor de aankoop – TMall – is op verschillende niveaus beveiligd. Elke steen krijgt een HRD Antwerp-certificaat, op de rondist (de ‘gordel’ van de diamant) wordt een QR-code gelaserd.”

Volgens Ari Epstein, topman van het AWDC, kunnen Chinese klanten nu genieten van schitterende Antwerpse diamanten, gezet in prachtige Belgische juweelontwerpen.

Vicepremier Kris Peeters was aanwezig bij de ondertekening van het samenwerkingsakkoord in Shanghai
AWDC Vicepremier Kris Peeters was aanwezig bij de ondertekening van het samenwerkingsakkoord in ShanghaiReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.