China Light start onder rustig gesternte

Weinig volk voor betoverend spektakel

De feniks is meer dan 50 meter lang .
Photonews De feniks is meer dan 50 meter lang .
In de Antwerpse Zoo werd vanavond het licht aangeknipt van China Light, het spectaculaire slotevenement van het feestjaar 175 jaar Zoo. Het is al de vierde maal dat het van oorsprong traditioneel Chinese lichtfestival de Zoo aandoet, maar dit keer werd alles op maat van de Zoo gemaakt. De openingsavond lokte wel verrassend weinig volk. 

Een groot deel van de dierentuin baadde in het magische licht van China Light. Centraal staat het verhaal van de lotusprinses die wil huwen met een soldaat uit het leger van haar vader, maar die door de keizerin het leven zuur wordt gemaakt. De verhaallijn werd door een medewerker van de Zoo geschreven en voor elke scène wordt aan de toegangspoort op lichtgevende doek een volgend hoofdstuk van het verhaal verteld. Een leuke extra, zeker als een echte Chinese danseres plots een traditionele dans opvoert waarbij een vlinder transformeert in de prinses.

Het verhaal in China Light is niet gespeend van romantiek.
Photonews Het verhaal in China Light is niet gespeend van romantiek.
De drakenboot ziet er indrukwekkend uit.
Photonews De drakenboot ziet er indrukwekkend uit.
De 98 Chinese kunstenaars die werkten aan de creaties hebben een prima oog voor detail.
Photonews De 98 Chinese kunstenaars die werkten aan de creaties hebben een prima oog voor detail.
Ook de Zijderoute zit in het verhaal verwerkt.
Photonews Ook de Zijderoute zit in het verhaal verwerkt.
De lotusprinses krijgt een huwelijksaanzoek van haar geliefde soldaat.
Photonews De lotusprinses krijgt een huwelijksaanzoek van haar geliefde soldaat.
Het paleis aan het begin van de tocht is spectaculair.
Photonews Het paleis aan het begin van de tocht is spectaculair.
De lichtjes missen ook op kinderen hun betoverende uitwerking niet.
Photonews De lichtjes missen ook op kinderen hun betoverende uitwerking niet.

De bezoekers verbazen zich vooral over de fijne details in de 71 scènes met meer dan 2.000 lichtgevende creaties, wonderlijke schepsels zoals een feniks, tientallen vlinders, lotusbloemen, een sneeuwluipaard en een Chinees paleis. Bijna overal staan mensen even stil om selfies en foto’s te nemen.

Er was wel opvallend weinig volk op de nochtans droge openingsavond. Nergens drukte op de wandelpaden en weinig volk aan de standjes met wok, glühwein en smoutebollen. Dat vond lang niet iedereen een probleem. “Met die traditioneel Chinese muziek erbij was het best een rustgevende wandeling. Heel erg welkom op vrijdagavond na een drukke werkweek”, zegt Gosia, die met haar vriendinnen Maruana en Dorothy en hun kinderen naar de Zoo was afgezakt. “Het was onze eerste keer dat we China Light bezochten en we vonden het echt supermooi. De stukken zien er fantastisch uit en het geeft een heel speciale sfeer, helemaal anders dan de Zoo overdag. Alleen jammer dat de dansen zo kort waren, die waren prachtig en mochten best iets langer duren”.

Wie het spektakel zelf wil zien heeft nog de tijd tot 13 januari 2019.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.