Chemiebedrijven zoeken jong talent en pakken uit met ontdekkingsweekend

LANXESS in Kallo
Kristof Pieters LANXESS in Kallo
Wie graag eens achter de schermen van de voor Antwerpen zo belangrijke chemiebedrijven kijkt, kan zaterdag 18 en zondag 19 mei op ontdekkingsweekend. In de Antwerpse haven nemen Bayer, Borealis, Covestro, Evonik en Lanxess deel. In Mortsel doet Agfa-Gevaert mee.

Covestro (Scheldelaan 420, Antwerpen) toont in een tent een aantal eindproducten die er nooit zouden kunnen zijn zonder scheikunde. Voorbeelden zijn een matras met een schuimvulling die voor een deel met CO2 is gemaakt, een 60 centimeter hoge robot uit polycarbonaat en een virtual reality-experience over hoe auto’s er in de toekomst binnenin zullen uitzien.

Evonik (Tijsmanstunnel West, Antwerpen) verwacht zondag minstens 3.000 bezoekers. Onder hen de twee Antwerpse schepenen Claude Marinower (Open Vld) en Jinnih Beels (sp.a) én afscheidnemend minister van Werk en Innovatie Philippe Muyters (N-VA). Evonik biedt een mix van wetenschap en amusement. De grootste aandacht gaat naar jonge bezoekers, omdat er meer studenten voor chemie en techniek nodig zijn. De scholen KdG, Thomas More, AP en PITO serveren technische workshops. Zo kun je zelf een kleine windturbine bouwen, door het menselijk lichaam wandelen of assisteren bij een echte wetenschapsshow.

Busritten en skywatch

Op de LANXESS-site in Kallo (Ketenislaan 2) stellen de verschillende bedrijven en diensten zich in een reuzentent aan het publiek voor. Je ontdekt er bijvoorbeeld hoe LANXESS auto’s lichter maakt en banden een langer leven geeft. Wie een job zoekt, kan terecht op de HR-stand.

Universiteit Antwerpen en het Havencentrum zijn de twee uitgelezen partners van LANXESS tijdens de opendeurdag. Met de bus kunnen volwassenen en kinderen ouder dan zes jaar de site in Lillo (rechteroever) en het Havencentrum bezoeken. Net als bij Evonik kun je in de tent in Kallo spannende proeven doen en een wetenschapsshow bijwonen. Net buiten de tent staat een Skywatch, waarmee je op ruim 40 meter hoogte een fabuleus zicht krijgt op de haven en de Schelde.

Het volledige programma van het opendeurweekend in de chemie vind je op www.yourfuturestartshere.be. Covestro, Evonik en LANXESS zetten de deuren enkel zondag open. Agfa-Gevaert en Bayer doen dat zowel zaterdag 18 als zondag 19 mei. Borealis kiest enkel voor zaterdag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.