Chauffeur van dolle Jaguar blijft in de cel

Een 30-jarige man uit Antwerpen is door de onderzoeksrechter aangehouden wegens 'gewapende weerspannigheid'. De man reed dinsdagmiddag als een gek in een gestolen Jaguar rond. De politie achtervolgde hem vanaf de Nederlandse grens tot in het hartje van de Antwerpse


studentenbuurt. In de Rodestraat werd hij uiteindelijk tot stilstand gebracht. Tijdens de achtervolging botsten twee politiewagens op elkaar.


De Jaguar met Nederlandse nummerplaat was diezelfde dag gestolen in Nederland. De wagen werd meteen geseind. Dat leverde resultaat op toen de wagen op de E19 aan de grenspost in Meer werd opgemerkt door het cameranetwerk met nummerplaatherkenning. Een auto van de wegpolitie met tv-maker Luk Alloo aan boord ging achter de Jaguar aan.


De man wordt door de Antwerpse onderzoeksrechter beticht van gewapende weerspannigheid. Hij heeft zich aan een controle van de politie onttrokken en heeft daarbij zijn auto als wapen gebruikt. De man reed ook bijna een fietser en een voetganger omver.


Wanneer de Nederlanders hun dossier overmaken, kan de man hier ook vervolgd worden voor de diefstal van de Jaguar. (PLA)