Chauffeur laat auto en passagiers achter na crash

De chauffeur gooide de remmen nog dicht maar kon een botsing niet meer vermijden.
Foto Lefelon De chauffeur gooide de remmen nog dicht maar kon een botsing niet meer vermijden.
In de Balansstraat is maandagochtend een auto tegen een paal gecrasht ter hoogte van het kruispunt met de Victor Driessensstraat. De wagen eindigde bovenop de paal. De chauffeur had de remmen dichtgegooid maar kon een botsing niet meer vermijden.

Een meterslang remspoor tekende zich af op het asfalt. Het ongeval gebeurde rond 8u15, een tijdstip waarop veel jongeren en fietsers op weg zijn naar school of naar het werk. Ter plaatse trof de politie drie inzittenden van het voertuig aan. 

Een passagier, de eigenaar van de auto, raakte licht gewond. Een andere dronken man lag op de achterbank te slapen. De chauffeur van de auto was nergens te bespeuren. Mogelijk vluchtte hij weg omdat hij zoals de andere passagiers dronken was. Woorvoerder Willem Migom van de politie: "Een mogelijke bestuurder kon geïdentificeerd worden en wordt opgespoord voor verhoor."

De buurtbewoners lieten vorig jaar een petitie rondgaan na een dodelijk ongeval met een pizzakoerier. Het districtsbestuur beloofde verkeersremmers om de hardrijders af te schrikken. Die aanpassing staat midden volgend jaar gepland.