Exclusief voor abonnees

CEO Antwerpse Haven Jacques Vandermeiren: “Ik droom van een nieuwe Antwerpse Gouden Eeuw”

Jacques Vandermeiren in zijn kantoor.
Klaas De Scheirder Jacques Vandermeiren in zijn kantoor.
Een interview met CEO van het Antwerpse Havenbedrijf Jacques Vandermeiren zou normaal gezien over diezelfde haven gaan. Maar als we dat niet doen? Waarover praat je dan? Over heel veel zo blijkt. Over liever een berg op rijden dan af, over nadenken over het leven met een vers gevangen vis van vijf kilo en de kunst van het nietsdoen. Maar ook met een kritische blik op de stad waar hij geboren en getogen is. 

Voor we het interviewen aanvangen krijgen we een korte rondleiding in het kantoor van CEO Jacques Vandermeiren. Er vaart net een riviercruise het Kattendijkdok binnen. “Een typisch beeld in de zomer. In de winter zie je ze niet veel”, weet hij. “Ginder zie je de Waterbus varen richting Lillo en daar ligt de Waterbus aangemeerd die richting Wijnegem vaart. Vooral op zomerse dagen een echte trekpleister. En daar het gedrocht van Antwerpen, de Ring. Het staat weer vast. Alleen om daar te geraken doe je er van hier al drie kwartier over. Een ramp”, zucht de CEO. Gelukkig beloofde ik hem een luchtig gesprek over ene Jacques Vandermeiren, de man achter de CEO van het Antwerpse Havenbedrijf, al is de haven nooit veraf met dit uitzicht. 

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.