CD&V wil nachtburgemeester: “Antwerpen mag na 21 uur niet uitdoven”

Volgens CD&V staat het Antwerps nachtleven onder druk.
Thinkstock Volgens CD&V staat het Antwerps nachtleven onder druk.
Na de sluiting van drie Antwerpse clubs - Club Vaag, Roxy en Lima - roept gemeenteraadslid voor CD&V Sam Voeten op een nachtburgemeester te installeren in Antwerpen.

“De sluiting van die clubs heeft desastreuze gevolgen voor de ondernemers en hun personeel én het leidt tot een verschraling van het aanbod in Antwerpen”, zei Voeten vanavond in de Antwerpse gemeenteraad. “De problemen met die clubs waren niet onoverkomelijk. Clubs worden aan hun lot overgelaten. Er is volgens ons meer nood aan begeleiding van jonge ondernemers. En we pleiten voor een verbindingsfiguur: noem het een nachtburgemeester. Antwerpen mag na 21 uur niet uitdoven.”

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) zei de bezorgdheid over het nachtleven te delen, maar zag niet onmiddellijk heil in het idee van Voeten. Hij wees er verder op dat de sluiting van de clubs er pas kwam na een aantal waarschuwingen. Ook een aantal vergunningen waren niet in orde. De Wever herhaalde dat Antwerpen geen Bokrijk aan de Schelde mag worden en “dat het nachtleven mag bruisen, zoveel als kan.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.