Cappuccino in ijshoorntje of koffie van uitwerpselen

TEXAS COFFEE NIET ZOMAAR DE ZOVEELSTE KOFFIEBAR

Uitbaters Cheeru Mampaey en Alexander Provoost.
Foto's Laenen en RV Uitbaters Cheeru Mampaey en Alexander Provoost.
Texas Coffee is de nieuwste telg onder de hordes koffiebars in onze stad. Met dat verschil dat ze er wel erg exclusieve lekkernijen serveren. Ga even zitten voor de duurste koffie van 60 euro of de gevaarlijkste, die dodelijk is vanaf zes kopjes. Of neem een koffie in een ijshoorntje to go.

Cheeru Mampaey (35) en Alexander Provoost (28) willen niet de zoveelste koffiebar in de rij zijn. Ze kiezen doelbewust voor superlatieven en zetten de duurste, beste, dodelijkste, origineelste en zwaarste koffiemelanges op hun menukaart. Een Texas Coffee komt liefst ook met een uitgebreid Amerikaans ontbijt, zo eentje waar vooral mannen het water van in de mond krijgen. "We zijn al jaren bezig met gezond eten. Ik ook, maar met je lief op een vrije zondag lekker uitgebreid gaan ontbijten, waar vooral hij zijn goesting vindt, is niet makkelijk. Wij willen dat gat in de markt opvullen. Met onze 'all-day American breakfast' focussen we dus op lekkere, calorierijke ontbijten. Bij ons schuif je aan voor pancakes met eieren en spek. Daarmee heb je gegeten voor de hele dag", lacht Cheeru.

Origineel

De zaak is zopas geopend. Toch opmerkelijk aangezien het idee voor Texas Coffee pas anderhalve maand geleden het levenslicht zag. "Ik heb altijd al mijn eigen koffiebar willen openen, maar pas toen we deze locatie vonden, werd het idee concreter. De naam Texas Coffee hebben we gekozen enkel en alleen omdat het goed bekt in het Antwerps. Mensen gaan naar 'den baron', 'den artiest' en straks naar 'den Texas'. Sommige mensen zien een kopje koffie als kunst, wat ook goed is, maar bij ons is het gewoon een lekker product dat je origineel kunt combineren. De koffiehoorntjes zijn Instagram-perfect en exclusief bij ons te krijgen, net als de Black Ivory en de Biohazard. Onze concullega's in Antwerpen doen mooie dingen met hun koffiebar, dus moeten wij hen niet kopiëren, wel willen vooral origineel zijn."