Café moet maand dicht na openlijk drugsdealen

Het café ligt in de onmiddellijke omgeving van het Schipperskwartier.
Marie Theuns Het café ligt in de onmiddellijke omgeving van het Schipperskwartier.
Een café op het Falconplein moet de deuren een maand sluiten nadat er inbreuken tegen de drugwet werden vastgesteld. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen beslist.

De politie ontving geregeld klachten van omwonenden over overlast veroorzaakt door het café. Tussen maart en juli werd verschillende keren vastgesteld dat de openbare rust en veiligheid werd verstoord. Er werd meermaals een terras geplaatst zonder vergunning, verschillende malen moest de politie ter plaatse komen voor een vechtpartij, er werden personen zonder geldige papieren in de zaak aangetroffen en de politie moest iemand meenemen voor lawaaioverlast. Verder werd bij een aantal klanten drugs aangetroffen en ook een zakje cocaïne op de grond van het café. Op meerdere ogenblikken werden sporen van drugs gevonden in de toiletten en in de wasbakken.

Naar aanleiding van camerabeelden van een drugdealer aan het werk op het terras, ging de politie over tot een controle. Bij zowel de drugdealer als de koper werden gebruikershoeveelheden cocaïne gevonden. Op dat moment was de zaakvoerster aanwezig. Vanachter de toog was er een duidelijk zicht op het terras. Er waren nog 8 andere klanten aanwezig, één van hen was in het bezit van cannabis en twee anderen van cocaïne.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.