Buurtbewoners bouwen oogsttoren op De Coninckplein

De oogsttoren van Babel is 's nachts sprookjesachtig verlicht.
Foto Dieter Lizen De oogsttoren van Babel is 's nachts sprookjesachtig verlicht.
Lichtspektakel op het De Coninckplein. In het verlengde van de Toren van Babel die het plein vorig jaar sierde, bouwden Daphne Aalders, Els Aerts en Tom Vermeylen deze keer een 'oogsttoren'.

"In maart zijn we begonnen met zaaien in de binnentuin van de Permeke bib. De planten die werden gekweekt zijn eetbare planten en kruiden uit de vier windstreken", aldus Daphne.


Vorige week zijn de planten in de bakken op de oogsttoren in het midden van het De Coninckplein gezet. Aan de toren, die in elkaar werd gezet door Tom Vermeylen, hangen allemaal zwart-wit portretten van de mensen uit de buurt die aan het project hebben deelgenomen. "Die foto's werden gemaakt door Els Aerts. Ze weerspiegelen het internationale karakter van Antwerpen-Noord: er zijn Aziaten bij, Oost-Europeanen, Afrikanen en mensen uit de Arabische landen. Zondag hielden we een groot oogstfeest waarbij we ook gerechten bereidden met verschillende planten uit de oogsttoren", zegt Daphne die met Food for Foodies ook internationale kookworkshops geeft. De toren blijft nog drie weken staan op het plein en is elke avond vanaf 20.30 uur feeëriek verlicht. Achteraf verhuizen de plantenbakken naar de vensterbanken van mensen uit de buurt die graag een plant willen adopteren. (DILA)