Buur valt gangsters aan op straat

MAN HEROVERT DEEL VAN BUIT NA HOLD-UP IN KLEDINGZAAK

Kledingzaak Ann-Vers op de Mechelsesteenweg werd het doelwit van een brutale overval.
Foto Sander Bral Kledingzaak Ann-Vers op de Mechelsesteenweg werd het doelwit van een brutale overval.
Twee gemaskerde en gewapende mannen hebben gistermiddag een kleding-zaak overvallen op de Mechelsesteenweg. Ze bedreigden met een pistool de uitbaatster en een klant, bonden hen vast en zetten het op een lopen met een aardige buit. Na een achtervolging kon de buurman nog een deel van de gestolen spullen recupereren.

Iets voor twee uur gistermiddag vielen twee gewapende mannen kledingzaak Ann-Vers binnen op de Mechelsesteenweg in Antwerpen. De boetiek verkoopt tweedehands merkkleding, juwelen en handtassen van onder andere Chanel, Gucci en Louis Vuitton.

Pistool tegen hoofd

"Ze kwamen hier met twee binnengestormd, bedreigden een klant en mezelf met een pistool en wierpen ons tegen de grond", vertelt de eigenares van de winkel. "Het gevoel toen het pistool tegen mijn hoofd drukte: dat zal ik nooit kunnen vergeten. Ze vroegen in perfect Nederlands om geld. Daarnaast zijn ze ook aan de haal kunnen gaan met horloges, twee gouden ringen, onze persoonlijke iPhones en verschillende handtassen."


"Toen het tweetal ging lopen, zette mijn buurman de achtervolging in. Ter hoogte van het stadspark kon hij de overvallers inhalen en kon hij de gestolen handtassen in handen krijgen. Wat een held. Omdat hij niet wist dat ze nog meer spullen hadden gestolen, staakte hij daarna de achtervolging. Ik ben hem enorm dankbaar, dat hij het lef heeft gehad om twee gewapende mannen achterna te gaan. Maar de gestolen spullen vind ik absoluut niet het ergste."

Geen camera's

"Toen de daders nog voor de vitrine stonden, heb ik hun gezichten eventjes gezien", gaat de eigenares van Ann-Vers verder. "Het waren twee jonge mannen van rond de twintig jaar die vloeiend Nederlands spraken. Als ze ergens op camerabeeld genomen zijn kan iemand misschien een tip geven. Maar dat zal niet in deze straat zijn. Het is een schande dat er hier op de Mechelsesteenweg, aan de Nationale Bank dan nog, geen enkele camera te bespeuren is. Daar moet dringend verandering in komen."


"Wij bevestigen dat er gisterenmiddag een overval was in die zaak", vertelt Wouter Bruyns van de lokale politie Antwerpen. "De politie is een buurtonderzoek gestart en het gerechtelijk labo is ter plaatse geweest voor een sporenonderzoek. Meer informatie kan er nog niet worden vrijgegeven."