Buschauffeur stapt zelf op na spotprent over Mohammed

rr
Een chauffeur van busmaatschappij De Polder, de grootste onderaannemer van De Lijn, heeft ontslag genomen nadat hij een spotprent van de profeet Mohammed had gepost op Facebook. De cartoon zorgde voor veel spanning met de allochtone chauffeurs bij De Polder. “Wij hebben in onderling akkoord afscheid genomen van onze medewerker”, zegt directeur Joris Larosse van de Polder.

Chauffeur F. had vorige week een spotprent gedeeld waarop de profeet Mohammed langs achter werd genomen door een lachend varken. Allochtone collega-buschauffeurs van F. hadden dat gezien op zijn publieke Facebook-pagina en hun ongenoenen geuit. De dagen nadien breidde de verontwaardiging zich uit, wat zorgde voor een gespannen sfeer bij de 110 collega’s van De Polder. De directie van De Polder nodigde chauffeur F. gistermiddag uit voor een gesprek.

“Commotie niet gewild”

Directeur Joris Larosse: “De man heeft de impact van sociale media onderschat. Hij verklaarde dat hij deze commotie helemaal niet gewild had. Maar hij zag ook in dat het zo niet verder kon. In onderling akkoord hebben wij het arbeidscontract beëindigd. Dat is voor alle partijen de beste oplossing. Zowel voor de man als voor De Polder als werkgever is dit een les. ”

Chauffeur F. werkte 9 jaar voor De Polder en reed veel ritten voor De Lijn. De openbare vervoersmaatschappij De Lijn volgde het conflict gisteren van dichtbij.

40 nationaliteiten

Woordvoerder Tom Van de Vreken: “Ook al gaat het om een medewerker van een onderaannemer, dan nog geldt onze niet-discriminatiecode die De Lijn jaren geleden voor zijn personeel heeft ingevoerd. Bij De Lijn werken 8.000 medewerkers van 40 verschillende nationaliteiten. Wij verwachten van iedereen, ook van onder onderaannemers, respect voor collega’s en klanten met een andere cultuur of een ander geloof.”
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benny Vdhaeghe

  Was niet de eerste keer dat mijnheer zich heeft laten gelden op fb...heeft ook eens een vriendin van mij zwaar beledigd...ik kon daar ook allerminst om lachen...karma bestaat toch

 • ronny vermeulen

  Cemal Kabak @ Laten wij het vooral niet hebben over de respect loze ideeën van moslims,laten wij het vooral niet hebben over de dagelijkse massa moorden,laten wij het vooral niet hebben over de beledigingen vernederingen provocatie en criminaliteit uit een bepaalde groep in onze samenleving.Deze groep is u wel bekend zij weigeren te integreren en eisen respect te hebben voor een voorhistorische levens visie

 • Jan Verbruggen

  Job kwijt voor een onnozel tekeningetje en dan nog over iets dat niet bestaat. 2018!!! Man man man. De 'gelovigen' kunnen weer fier zijn! Nog een goede raad: blijf weg van 'sociale media'.

 • ronny vermeulen

  Voelt u zich geroepen om u dagelijks te laten bespeken, te beledigen, te vernederen, te mishandelen met slagen en verwondingen zelf zich te laten vermoorden. Zonder enig recht, begrip en maatregenlen van uw oversten.In tegendeel men moet dit alles maar gewoon laten gebeuren zonder een eigen mening te hebben.Voelt u zich geroepen !!!! "Word dan chauffeur bij de Lijn" !!!!

 • ronny vermeulen

  Hij onderschatte de macht v/d "De Lijn" op de onderaannemer: De Polder is 85% DL zij werden onder druk gezet e/d chauffeur voor een keuze gesteld "zelf eervol ontslag nemen (zonder verdere rechten) wel uitkering of ontslag krijgen (met verdere rechten) maar geen uitkering. De eenzijdige politiek van DL als allochtone chauffeur moet men zich dagelijks laten Beledigen-Vernederen-Bespreken-slagen verwonden ja zelf moord