Buschauffeur in gezicht geslagen omdat hij zogezegd te laat was

Opnieuw een geval van agressie op een lijnbus gisterenochtend in Antwerpen. Een buschauffeur kreeg het aan de stok met een passagier en kreeg een vuistslag in het gezicht. De man hield er een gekneusde oogkas en een hersenschudding aan over. "Omdat ik zogezegd te laat was", zucht het slachtoffer.

Het was vijf uur in de ochtend wanneer buschauffeur Dennis Baeten zijn eerste rit van de dag aanving met bus 31 van vervoersmaatschappij De Lijn. Ter hoogte van de Plantin en Moretuslei in Zurenborg ging het mis wanneer een passagier hem tussen twee haltes aanmaande om te stoppen.


"Ik stopte de bus omdat ik dacht dat die man iets wou vragen", vertelde Baeten gisteren aan ATV. "Toen hij de bus op stapte, werd hij meteen agressief en vroeg me of het normaal is dat ik al te laat was. Aangezien ik de eerste rit van de dag was en het om dat uur nog niet zo druk is op de weg, probeerde ik hem uit te leggen dat ik netjes op tijd was, en zelfs nog wat tijd over had. Daarop sloeg hij me vol in het gezicht."

Bijstand

"Wij hebben onmiddellijk een controleur gestuurd om onze chauffeur op te vangen", klinkt het bij Tom Van Der Vreken, woordvoerder van De Lijn. "Zo nodig staat er ook een maatschappelijk assistent en psychologische bijstand ter beschikking. Of de toenemende agressie te wijten is aan de mobiliteitsproblemen in Antwerpen of de recente stakingen, is voorbarig. Ten eerste weten we niet of dat dat de aanleiding was en ten tweede zijn er ook nog geen cijfers die aantonen dat agressie op bussen en trams is toegenomen de laatste maanden. Elk geval van agressie is er natuurlijk één te veel." (BSB)