Burgerbegroting geeft recordbedrag aan klimaatprojecten

Laenen
Voor de zesde keer verdeelden de inwoners van het district Antwerpen het geld van de Burgerbegroting, goed voor 1,4 miljoen, ofwel 10 procent van het jaarbudget van het district.

Inwoners van district Antwerpen verdeelden de afgelopen weken maar liefst 1,4 miljoen euro over de 12 populairste thema’s van de Burgerbegroting. Dit jaar gaat er opvallend veel geld naar de thema’s groen in straten en op pleinen en naar projecten voor mensen in armoede. Aan klimaatprojecten werd het hoogste bedrag aan één thema ooit toegekend: 229.467 euro. Andere thema’s zijn ontmoeting in de buurt (97.340 euro), ondersteuning van het jeugdwerk (131.019 euro), huiswerkbegeleiding (103.899 euro). Nu de bedragen verdeeld zijn, gaat de volgende fase van de Burgerbegroting van start: de projectronde. Iedereen kan nu projecten indienen via doemee.burgerbegroting.be. Een projectvoorstel moet passen binnen de 12 thema’s en de gekozen bedragen, en kan doorgestuurd worden tot en met zondag 16 juni.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.