Brutale overval op nachtwinkel: klant met pepperspray bespoten, uitbater met slijpschijf bedreigd

Illustratiebeeld.
Jan Aelberts Illustratiebeeld.
Bij een brutale overval op een nachtwinkel in de Borgerhoutse Kerkstraat is een klant gewond geraakt. Hij kreeg pepperspray in de ogen. De uitbater van de winkel werd bedreigd met een slijpschijf, zijn winkel werd vernield, de deur ingetrapt. De politie kon de twee daders, een man en een vrouw, oppakken.

Een nachtwinkel in de Kerkstraat kreeg in de nacht van zondag op maandag ongewenst bezoek over de vloer. Een man van 28 jaar sprong over de toonbank en bedreigde de uitbater met een slijpschijf en duwde hem op de grond  Hij nam telefoonkaarten en stak ze in zijn zakken.

Vechtpartij

Een vriend van de uitbater die aanwezig was in de winkel kwam tussenbeide, waardoor er een vechtpartij ontstond in de winkel. Hierdoor werden verschillende beschadigingen aangericht aan de winkel. Een vrouw die buiten stond te wachten kwam binnen om de overvaller bij te staan. Bij aankomst van de politie stampte de verdachte de deur van de winkel kapot. Daarna vertrok het koppel.

De politie kon hen iets verder in de straat staande houden en handboeien, ondanks hevig verzet van de verdachte man. Beide verdachten werden overgebracht naar het cellencomplex op de Noorderlaan.

In de winkel trof de politie een slijpschijf aan, waarmee de verdachte de uitbater had bedreigd. De man die tussenkwam was door de verdachte in de ogen gespoten, vermoedelijk met pepperspray. Hij moest voor verzorging naar het ziekenhuis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.