Brederodestraat dinsdag halve dag dicht door reconstructie schietpartij

In de Brederodestraat was er op 2 februari een dodelijke schietpartij. Morgen, 26 februari, heeft de reconstructie plaats.
RV In de Brederodestraat was er op 2 februari een dodelijke schietpartij. Morgen, 26 februari, heeft de reconstructie plaats.
Dinsdagvoormiddag moet je rekening houden met hinder in de buurt van de Brederodestraat. Die straat wordt voor de reconstructie van de dodelijke schietpartij van 2 februari een hele ochtend afgesloten. Je mag niet parkeren vanaf middernacht (25 op 26 februari). Het openbaar vervoer zal gestremd zijn.

Bloedstollende beelden waren het die Turkse Antwerpenaren op sociale media loslieten, op die eerste zaterdag van februari. De 60-jarige Koerd Mehmet Y., die een pitabar uitbaatte, schoot in de Brederodestraat twee jonge Turkse mannen neer. Emre Sogutlu overleefde het niet, zijn neef Ozan raakte zwaargewond.

Op vraag van het Openbaar Ministerie sluit de politie dinsdag 26 februari in de voormiddag de Brederodestraat. Het parkeerverbod geldt voor het gedeelte tussen de Broederminstraat en Montignystraat, maar ook voor de hele Snijdersstraat. Auto’s die niet tijdig worden verplaatst, worden op kosten van de eigenaar getakeld. De politie plaatst omleidingsborden. Een deel van de Brederodestraat zal aan het zicht onttrokken zijn. De perimeter reikt aan de kant met oneven huisnummers tot aan de woningen. Aan de overzijde blijft een doorgang open voor bewoners. Alleen bewoners kunnen na het tonen van hun identiteitskaart beperkt de perimeter in en uit.

Ook voor bussen en trams geldt een omleiding. Vermoedelijk worden de straten vrijgegeven in de loop van dinsdagnamiddag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.