Brandweerkazerne ontruimd wegens brand

De brand ontstond in een technische ruimte.
Brandweer Antwerpen De brand ontstond in een technische ruimte.
Zondagnacht rond 4 uur heeft het gebrand in de brandweerkazerne aan de Noorderlaan.  Het vuur situeerde zich op de derde verdieping in een technisch lokaal waar een zonneboiler voor warm water staat.  Het vuur was uiteraard snel geblust. Er vielen geen gewonden. 

De dispatching in de Noorderlaan kreeg zondagochtend een alarm binnen via de aanwezige rookmelders.  Er werd een ploeg uitgestuurd naar de derde verdieping van waar het alarm kwam. De overige personeelsleden werden tijdelijk geëvacueerd. Het evacuatieplan werd recent nog geoefend en de evacuatie verliep vlot.

Woordvoerder Kristof Geens: “De werking van de brandweer komt is niet in het gedrang geweest. Er is wel veel schade in het lokaal zelf en aan enkele andere technische lokalen. Verder is er ook beperkte waterschade. De technische ruimte bevat de zonneboiler en zorgt dus voor warm water. Mogelijk hebben de collega’s de komende dagen dus geen warm water. De brandweer zoekt samen met  eigenaar van het gebouw, vastgoefirma Cofinimmo, naar een snelle oplossing.”

Brandweercommandant Bert Brugghemans kwam kort na het incident de schade opmeten: “Brand kan iedereen overkomen, zelfs de brandweer. Onze rookmelders hebben veel erger kunnen voorkomen en het is dan ook het bewijs dat iedereen ze zou moeten ophangen”.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.