Brandweer: “We weten dat jullie dezer dagen graag kroketten eten, maar let op met je friteuse. En blus niét met water”

Bewoner gooit water op brandende frietketel, raakt gewond

Marc De Roeck
De brandweer van Antwerpen is vandaag moeten uitrukken voor een keukenbrand in een appartement op de Belgiëlei. Daar probeerde een bewoner een brandende frietketel te blussen met water, met een steekvlam tot gevolg. De vrouw liep brandwonden op. De brandweer maakt van het incident gebruik om iedereen nog eens te waarschuwen. Opletten geblazen met de friteuse en vooral: blus nooit een brandende frietketel met water.

Een bewoner van een appartement op de Belgiëlei in Antwerpen had blijkbaar niet goed opgelet tijdens de brandpreventieles. Vanmiddag probeerde ze een brandende frietketel in haar keuken met water te blussen. De vrouw raakte verbrand door de steekvlam die daardoor ontstond en moest verzorgd worden door de medische diensten.

“Het brandje zelf was snel onder controle”, zegt de brandweerwoordvoerder. “De schade aan het appartement bleef beperkt en het blijft bewoonbaar.” 

De brandweer benadrukt nogmaals brandende frietketels nooit met water te blussen. Beter is het vuur te doven met een blusdeken of een vochtige doek zodat de zuurstof van de brandhaard wordt weggenomen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.