Botsing tussen drie vrachtwagens en drie auto’s op Antwerpse Ring: files groeien snel aan

 Drie rijstroken op de Antwerpse Ring zijn versperd als gevolg van een botsing tussen drie vrachtwagens en drie auto’s.
Marc De Roeck Drie rijstroken op de Antwerpse Ring zijn versperd als gevolg van een botsing tussen drie vrachtwagens en drie auto’s.
Het verkeer loopt vast op de Antwerpse Ring in de buurt van Berchem. Richting Nederland zijn de drie linkerrijstroken versperd als gevolg van een botsing tussen drie vrachtwagens en drie auto’s. Ook op de toekomende snelwegen uit het zuiden en westen groeien de files aan, weet Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. De Liefkenshoektunnel werd tolvrij gemaakt om de R1 wat te ontlasten.

“Omstreeks tien uur kregen we een oproep binnen van een botsing tussen drie vrachtwagens en drie auto’s”, zegt de woordvoerder van de Federale Politie. “Er vielen geen gewonden maar er was veel materiële schade. De drie linkerrijstroken waren volledig versperd. Drie wagens en één vrachtwagen werden getakeld, vandaar dat de afhandeling van het ongeval een lange tijd duurde.“ De botsing veroorzaakte files tot op de E17 (vanaf Zwijndrecht), de A12 (van voor de Bevrijdingstunnel) en de E19 (vanaf Edegem). Vanuit het Waasland kies je best voor de R2 via de Liefkenshoektunnel die tolvrij werd gemaakt. 

De drie linkerrijstroken zijn sinds deze middag terug vrij, maar de naweeën van het ongeval zijn momenteel nog steeds voelbaar op de baan. Op de E17 van Gent naar Antwerpen is het file voor de Kennedytunnel vanaf de parking in Kruibeke. Deze file is langer dan gewoonlijk op dit moment van de dag en is een uitloper van de hinder door het ongeval van vanmorgen. Als je uit Gent of het Waasland komt via de E17 hou je best rekening met vertraging.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • René Mortelmans

  Wat doen die vrachtwagens op het linkse vak ?? Graag degelijke en dagdagelijkse controles. Chauffeurs lappen alle regels aan hun laarzen, want pakkans nul zero nul.

 • Jens Van Campenhout

  Toen ik om 7.15u op de ring was, waren er al enkele onbevallen. Blikschade maar autos stonden gewoon in het midden van de ring. Natuurlijk ontstaan er dan files en knallen er nog meer op elkaar. Vanaf dat er een vrachtwagen bij zit, is het hek van de dam..

 • Steve DeJonghe

  Weeral vrachtwagens betrokken in accidenten.Waarom doet de politie er niets aan ?? Die respecteren ook het inhaalverbod niet tussen 5 en 20u . Maar nooit zie ik actie van de politie .Men heeft tegenwoordig toch slimme camera's .Doet daar iets mee ipv meer geld weg te gooien .

 • Alec Verbruggen

  Een dorp als antwerpen zou niet geheel vlaanderen mogen gijzelen betreffende verkeersinfrastructuur. I het niet goedkoper de autosnelweg pal door antwerpen te leggen en de lokale boerkens ergens anders onder te brengen. Veel functioneel volk woont er niet meer in t dorp.

 • Erwin Vandriessche

  Wanneer komt daar eens eindelijk een gecontroleerd inhaalverbod voor vrachtwagens. Want in de Kennedytunnel begint de race van de mastadonten, die het leuk vinden om al met de lichten knipperend op minder dan 1m achter auto’s te rijden. Denk dat politie daar slaapt!