Bosniër (57) bekent dodelijke steekpartij op 88-jarige vrouw in Antwerpen, buurvrouw: “Hij viel al eens iemand aan met een hamer”

Verdachte aangehouden voor moord

Op de plaats waar Maria werd neergestoken, werden bloemen neergelegd.
Photo News Op de plaats waar Maria werd neergestoken, werden bloemen neergelegd.
De Antwerpse onderzoeksrechter heeft de verdachte van de dodelijke steekpartij gisteren aan de Stadswaag aangehouden voor moord. Dat meldt het Antwerpse parket. Het gaat om een 57-jarige Bosniër. De man legde volgens het parket tijdens het verhoor door de onderzoeksrechter ook bekentenissen af. VTM Nieuws meldt vanavond dat de man al bekend was bij het gerecht - voor zware agressie.

Het slachtoffer, een 88-jarige vrouw, werd gisterennamiddag neergestoken op straat aan de Stadswaag, een bekend pleintje in de Antwerpse studentenbuurt. Ze werd nog in allerijl overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis, maar overleed daar wat later aan haar verwondingen.

Hamer

Buren probeerden de vrouw nog te redden. “Ze was heel hard aan het bloeden”, vertelt buurvrouw Sonja aan VTM Nieuws. Uit de weinige aanwijzingen die zij van het slachtoffer kreeg, werd volgens haar duidelijk dat de belager een vorige overbuurman was, die eerder uit zijn huis was gezet wegens agressiviteit. Die informatie wil het parket voorlopig wel niet bevestigen.

“Hij heeft bij ons ook al een geschiedenis”, aldus de buurvrouw. “Hij heeft eens een bezoekster van de bewoner van de vierde verdieping met een hamer op het hoofd geslagen. Ik vind het afschuwelijk dat zo iemand vrij kan rondlopen. Als hij had vastgezeten, was dit niet gebeurd.”

Wraak?

De politie kon de verdachte omstreeks 20 uur gisterenavond arresteren in het Centraal Station. Over het mogelijke motief is nog niets bekend. Verschillende buren, ook de 88-jarige vrouw, zouden eerder wel al klacht hebben ingediend tegen de Bosniër. “Het zou zeker wraak kunnen geweest zijn”, klinkt het bij Joyce, een andere buurvrouw. De verdachte verschijnt donderdag voor de raadkamer.

Het incident deed zich voor in de Antwerpse Raapstraat aan de Stadswaag.
Sander Bral Het incident deed zich voor in de Antwerpse Raapstraat aan de Stadswaag.87 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anita Billen

  Geen pardon, celstraf en uitwijzen naar land van herkomst zonder financiële tegemoetkoming. Zulke mensen zij hier niet welkom.

 • mark germanus

  Misschien de strafwetten eens herzien en de straffen met 3 vermenigvuldigen en wet Lejeune afschaffen,straffen volledig uitzitten.Verder de magistratuur doorlichten, alle rechters van hoog tot laag mogen geen lid zijn van een politieke partij en moeten terug toelatingsexamens afleggen,indien niet geslaagd ERUIT .

 • eric maier

  inderdaad, verward zal het zijn.Kent iemand ook de oorzaak van de oorlog in voormalig Yougoslabie ? De Bosners hebben ook een hand in stevige moordpartijen zoals de Serviers deden maar werden nooit genoemd. Het was omdat Bosnie afscheiding wou en een eigen moslimstaan wou oprichten in Europa. Dat was de start van het conflict. zoek het maar eens op. En dan komen zulke gekken hier bij de OCMW aankloppen en mogen hun misdaden verder begaan in een ander land., maar nee, deze man is verward.

 • dominique castelein

  hij is verward,het is zijn schuld niet,nu in een instelling steken,goed pamperen en niet vergeten om zijn uitkering verder door te storten,koentje,je werk goed doen hé

 • Daniël Baeten

  Merci politiek en rechters. Wij moeten er niet meer op rekenen.