Borgerrio kleurt etalages Turnhoutsebaan

Op de etalage van de Carrefour werd een tekening van een Thaise tuin van Eden gemaakt.
Foto De Scheirder Op de etalage van de Carrefour werd een tekening van een Thaise tuin van Eden gemaakt.

De bonte feeststoet van Borgerrio trekt op zaterdag 20 mei opnieuw door de Turnhoutsebaan. Om dat feestje nu al op een kleurrijke manier in herinnering te brengen, werd aan acht Antwerpse creatievelingen gevraagd om op de Turnhoutsebaan etalages te beschilderen met als onderwerp 'Wat betekent Borgerrio voor jou?'. Dat thema werd ruim geïnterpreteerd. Illustrator Koen Aelterman tekende bijvoorbeeld een Thaise tuin van Eden voor Borgerrio op het raam van de Carrefour. "Deze dichtbebouwde buurt kan wel wat groen en rust gebruiken." In totaal kregen twaalf etalages een kleurrijke make-over: van bar Venetië over beenhouwerij Salaam en de Panos, tot het instituut Stella Maris.

Parade

Tijdens Borgerrio op 20 mei trekken dans- en muziekgroepen over de Turnhoutsebaan in een kleurrijke en muzikale feestparade.


Er is ook een rommelmarkt op het Laar, een sport- en jeugdstraat in de Generaal Eisenhouwerlei, een wereldmarkt in de Eliaertstraat en een Mombasastage met liveoptredens aan café Mombasa.


Op de afterparty in de Roma staat Mardi Gras centraal, het carnaval van New Orleans dus, compleet met groots gepluimde dansers, glitterende deernes en exuberante showmannen. (DILA)