Borgerhout plaatst extra verkeersremmers tegen hardrijders

Zware wagens die door de straten racen, het is al jaren een doorn in het oog van de bewoners van Borgerhout.
Foto Klaas De Scheirder Zware wagens die door de straten racen, het is al jaren een doorn in het oog van de bewoners van Borgerhout.
Borgerhout gaat extra snelheidsmetingen houden om hardrijders aan te pakken. In de ‘zwartste’ straten komen er verkeersremmers.

Het district kampt al langer met problemen van patsergedrag, vaak jonge gasten die te snel door de smalle straten van Borgerhout rijden. Het district bekeek samen met ‘30 MAX’, de actiegroep die ervoor pleit de zone 30 ook echt te handhaven, welke straten de grootste problemen hebben. De Zonstraat, de Karel De Preterlei en de Dokter Van de Perrelei mogen binnen twee jaar verkeersremmers verwachten. In de buurt van scholen waar er nu vaak te snel gereden wordt, zal Borgerhout alvast snelheidsinformatieborden plaatsen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Adriaense

    Binnen 2 jaar ???

  • sven raets

    En wie is er weeral de dupe van die drempels ? Juist de gewone man ! Beter meer controle in burger en auto in beslag nemen