Boekenbeurs 2018 sluit eerste deel positief af: 2.000 bezoekers meer

Ook zondag was het gezellig druk op de Boekenbeurs.
Klaas De Scheirder Ook zondag was het gezellig druk op de Boekenbeurs.
Boek.be blikt tevreden terug op de eerste helft van de Boekenbeurs 2018. De beurs telt 2.000 bezoekers (of 3 procent) meer dan vorig jaar op hetzelfde moment. Maandag, dinsdag en woensdag sluit de beurs even om daarna van donderdag tot en met zondag een laatste eindspurt in te zetten.

Op zaterdagavond klokte de Boekenbeurs af op 82.826 bezoekers. Daarmee doet deze editie iets beter dan die van 2017. Ook vandaag zag Boek.be een licht positieve tendens. Daarmee is de aarzelende start volledig goedgemaakt. “Vooral de partnerdagen zijn een groot succes. Tijdens die dagen passen we de programmatie aan aan een specifieke doelgroep. Dat is iets nieuws en we zien dat dat werkt”, vertelt Alexis Dragonetti van Boek.be. Ook het aantal bezoekers dat de verschillende auteurspodia bezoekt, stijgt. De bepalende factor is volgens Dragonetti de nieuwe Boek-O-Drôme. “Tot vorig jaar gebruikten we de Spiegeltent die buiten stond. Nu hebben we het grote podium naar binnengehaald. We verwachten dat over heel de beurs zo’n 15.000 tot 17.000 bezoekers zullen hebben deelgenomen aan de activiteiten.” Topdag van de beurs was 2 november met 18.262 bezoekers. 

Ook de standhouders reageren positief op de eerste helft van de beurs. “De Boekenbeurs nam een trage aanloop maar vanaf dag vier is het bezoekersaantal in stijgende lijn gegaan. Vooral de eerste en tweede november waren voor ons erg goed”, vertelt Michaël Pôquet van Standaard Boekhandel. 

De Boekenbeurs sluit nu even de deuren maar opent opnieuw op donderdag 8 november en is dan nog open tot en met zondag 11 november.

Michaël Pôquet.
Klaas De Scheirder Michaël Pôquet.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.