Boek uitgegeven én straks tweede zaak in Rotterdam: restaurant Black Smoke is letterlijk en figuurlijk ‘on fire’

Horecaduizendpoot Kasper Stuart en wereldkampioen barbecueën Jord Althuizen van restaurant Black Smoke brengen samen een eigen boek uit: ‘BBQ, Booze & Attitude’: een ode aan de perfecte vuurbereiding, met tips & tricks en een reeks recepten. Het duo wil in het voorjaar in Rotterdam een tweede restaurant openen.
Jord en Stuart zijn trots op hun boek én hun team
Klaas De Scheirder Jord en Stuart zijn trots op hun boek én hun team
Een mergpijpje op de wijze van Black Smoke
Klaas De Scheirder Een mergpijpje op de wijze van Black Smoke
De mergpijpjes maak je bij Black Smoke helemaal schoon met een shotje brandy
Klaas De Scheirder De mergpijpjes maak je bij Black Smoke helemaal schoon met een shotje brandy
Gebrande bloemkool
Remko Kraaijeveld Gebrande bloemkool
Chocolade Kirsch Lardo
Remko Kraaijeveld Chocolade Kirsch Lardo
Smoked beef rip carpaccio afgewerkt met gepekelde groenten
Remko Kraaijeveld Smoked beef rip carpaccio afgewerkt met gepekelde groenten

Twee jaar geleden kwam er voor het eerst zwarte rook uit de schouw bij Stadsbrouwerij De Koninck. Bij Black Smoke kan je barbecuegerechten eten met een flinke dosis rock-’n-roll.

Het Black Smoke-team, aangestuurd door creatief brein en horecaondernemer Kasper Stuart en wereldkampioen BBQ Jord Althuizen, brengt nu een eigen boek uit: ‘BBQ, Booze & Attitude’. “Dit is een boek waarmee we tonen hoe bijna alles, van vlees, vis tot groenten, lekkerder wordt met een snuif rook of een lik vuur”, zegt Jort. 

Het is geen klassiek barbecue-boek geworden. “Het gaat ook over ‘booze’, omdat cocktails deel uitmaken van ons DNA bij Black Smoke”, zegt Kasper Stuart. “Het derde deel heet ‘attitude’ omdat het een ode aan ons team is en hoe ze werken. De foto’s van de Nederlandse fotograaf Remko Kraaijeveld zijn ook allesbehalve braaf. Ook doen we uit de doeken hoe een roadtrip langs de beste firepits van de VS leidde tot ons eigen restaurant met gerechten die we een eigen touch gaven. Ook mijn inspiratietrip langs Spaans Baskenland, bekend voor pinxtos en grillgerechten en Jords reis naar de Dirty South van Amerika staan erin.”

Het duo heeft intussen grootse plannen in de Rotterdamse Van Nelle-fabriek. “We bouwen de oude brandweerunit van deze tabaksfabriek om tot een restaurant van 1.200 vierkante meter”, zegt Jord. “Het zal ook een bbq zaak worden zoals hier, maar wel met eigen accenten. Zo gaan we in Rotterdam op het 600 vierkante meter grote terras ook open vuurtechnieken introduceren die ik in Zuid-Amerika heb opgepikt”. Wie de grillige sfeer van het restaurant nu al wil opsnuiven kan terecht in de betere boekhandel. De 240 pagina’s tellende klepper is uitgegeven bij Kosmos Uitgevers.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.