BNP Paribas Fortis ondersteunt ondewijsprojecten voor kansarmen

De BNP Paribas Fortis Foundation ondersteunt negen verenigingen uit de provincie Antwerpen.
Laenen De BNP Paribas Fortis Foundation ondersteunt negen verenigingen uit de provincie Antwerpen.
Negen verenigingen uit de provincie hebben een Award van BNP Paribas Fortis Foundation in ontvangst mogen nemen. Die Awards worden voor het achtste jaar op rij uitgereikt aan educatieve projecten van Belgische verenigingen die de strijd aangaan tegen de sociale uitsluiting van kansarme kinderen en jongeren in moeilijkheden.

In totaal slepen 78 projecten en 9 Recht uit het Hart-projecten een Award van BNP Paribas Fortis Foundation in de wacht, goed voor een bedrag van 828.000 euro.

Vier in 't Stad

In de stad Antwerpen gaat het om vier projecten. Het Leerlingen Begeleiding- en Adviescentrum uit Wilrijk krijgt 4.500 euro voor het project Smartschool voor de aankoop van computers.


JES Stadslabo kan rekenen op 12.000 euro steun voor het project Spelend Leren om te werken aan leervaardigheden en aan de herkenning van talenten bij kinderen. ADIC krijgt 15.500 euro voor de bouw van een speeldakterras en PEP! ontvangt 10.000 euro. Daarmee zal het extra campagnes op poten kunnen zetten, vormingsdagen organiseren en extra promotiemateriaal aankopen. (ADA)