Blokken saai? Studeer eens in de Bosuil of de Bourla!

We hebben goed en slecht nieuws voor de Antwerpse studenten. Het slechte nieuws: de examens staan weer voor de deur. Het goede nieuws: je kan weer op 28 plaatsen studeren met Study360! Het project van Gate15 kan al enkele jaren op veel succes rekenen en loopt dit keer tot 28 juni voor alle studenten van Universiteit Antwerpen, Karel de Grote Hogeschool, AP Hogeschool, Thomas More Antwerpen, KU Leuven Campus Antwerpen, Hogere Zeevaartschool en het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Wij stellen de acht nieuwe locaties voor, en nog drie vaste waardes van het project. Voor alle andere studieplekken surf je naar www.study360.be.

1) Bosuilstadion

Een van de meest spraakmakende nieuwe locaties is zeker en vast het Bosuilstadion van Royal Antwerp FC. In het vernieuwde stadion kan je studeren met zicht op het veld, in het restaurant van tribune 1. Op deze plaats kunnen 50 studenten terecht, en nog een groot voordeel: het Bosuilstadion is zelfs in het weekend open als studieplek. Je komt de ‘heilige grond’ van ‘den Antwerp’ in Deurne binnen via de vip-ingang, waar ooit ook Pelé en Ronaldo hebben gelopen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hier enkel zit te dromen van een professionele voetbalcarrière, hoewel dat tijdens de examens best verleidelijk kan zijn, maar tijdens de pauze kan je toch even je benen gaan strekken op de tribune en je inbeelden dat jij daar op het veld staat.

Jan Welterslaan2100 Antwerpen

Bosuilstadion.
GATE15 - Luc Roymans Bosuilstadion.

2) Brouwerij De Koninck

Wie zegt dat bier en studeren niet samengaan? Dat bedoelen we natuurlijk niet te letterlijk, (eventueel kan je ná een zware studiedag afsluiten met een echt Antwaarps biertje), maar een van de nieuwe locaties van Study360 is Brouwerij De Koninck in Berchem. Studenten zitten in een majestueuze zaal met grote lusters als verlichting in het brouwershuis. Maak tijdens de pauze een wandeling in het Koning Albertpark, of breng een kort bezoek aan de brouwerij. Gratis bier zal je er niet krijgen, maar gratis water alvast wel, en er is plaats voor een 20-tal studenten van 10.30 tot 17.30 uur. Bierliefhebbers, allen daarheen!

Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen

Brouwerij De Koninck.
GATE15 - Luc Roymans Brouwerij De Koninck.

3) Level 9

Studenten IT kunnen hun hart ophalen in ‘co-working space’ Level 9. Op de negende verdieping van de President Building op de Rooseveltplaats ben je omringd door kleine IT-bedrijfjes, maar natuurlijk kunnen ook studenten die niet zoveel van computers afweten hier terecht. Er is plaats voor zo’n 15 personen, van 9.30 tot 17 uur. Tijdens de pauze droom je even weg bij de werken op de Rooseveltplaats en de Leien, of maak je een babbeltje met andere co-workers. 

Franklin Rooseveltplaats 12 b24verdieping 9, 2060 Antwerpen 

Level 9.
GATE15 - Luc Roymans Level 9.

4) Mise en Place

Misschien heb je al wel een studentenjob via Mise en Place, en anders kan je er hier nog een scoren. Of je kan je concentreren op je studies, natuurlijk. Het horeca-uitzendbureau heeft plaats voor 12 studenten, en ligt in de studentenbuurt. Je printer op kot kapot? Hier staat een ‘zero copy’-machine, waarmee je er gratis op los mag printen! Gastvrijheid is hier natuurlijk heel belangrijk, daarom is Mise en Place zelfs in het weekend open van 9.30 uur tot 17.30 uur.

Keizerstraat 322000 Antwerpen

Mise en Place.
GATE15 - Luc Roymans Mise en Place.

5) Bockstael

In het midden van de Theaterbuurt ligt Bureau M.F.J. Bockstael, een bedrijf gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht. Maar ook studenten die niet zoveel van patenten of auteursrechten kennen, kunnen hier terecht. De trap is even fotogeniek als die van Den Bell, en na een lange dag studeren zijn er genoeg ontspanningsmogelijkheden in de hippe theaterwijk. Er zijn 10 plaatsen aanwezig in Bockstael (en wees snel, want er is ook een darts), van 8 tot 17 uur. 

Arenbergstraat 13, 2000 Antwerpen

Bockstael.
GATE15 - Luc Roymans Bockstael.

6) Telenet

Ook de Flagshipstore van Telenet op de Meir staat dit jaar op de lijst van locaties. Deze lichtrijke en hippe locatie heeft 10 plaatsen voor studenten van 10 tot 18 uur, met zicht op de grootste winkelstraat van Antwerpen. Als pauze kan je een VR-bril opzetten om het studieleed even te vergeten of een interessante, interactieve workshop rond social media volgen. Er is ook gratis fruit, en natuurlijk zal je hier geen problemen hebben met de wifi. 

Meir 62000 Antwerpen

Telenet.
GATE15 - Luc Roymans Telenet.

7) Wasbar

Door de examens geen tijd gehad om je vuile was bij de mama af te zetten? Daar heeft Wasbar een oplossing voor! Elke student krijgt hier een gratis wasbeurt, en daarbovenop nog korting op een bagelburger en één gratis warme drank. Ook in het weekend is Wasbar open, van 9 uur tot 19 uur, voor 10 studenten. Het kleurrijke interieur zorgt voor een goede studeervibe. En hadden we al vermeld dat je hier gratis je was kan doen?

Melkmarkt 172000 Antwerpen

Wasbar.
GATE15 - Luc Roymans Wasbar.

8) Ramada Plaza

Ook in de boardroom van dit hotel kan je zeven dagen op zeven terecht om te studeren. Voor de influencers onder ons: deze locatie is heel fotogeniek door al het mooie glaswerk. Tijd voor een pauze? Park Hertoghe en het Wezenbergzwembad zijn vlakbij. Hopelijk krijg je in dit hotel niet té veel zin in vakantie, want studeren moet ook nog gebeuren, natuurlijk. Er is plek voor 10 studenten van 8 tot 18 uur, en je kan een drankje of snack kopen in de lobby van het hotel.

Desguinlei 942018 Antwerpen

Ramada Plaza.
GATE15 - Luc Roymans Ramada Plaza.

9) Bourla

Met de vorige acht locaties hebben we de nieuwelingen gehad, en gaan we over naar nog enkele vaste waardes. Al sinds het begin van het project kan je terecht in de Bourlaschouwburg in de Theaterbuurt. Studeer in stijl in de fantastische 19de-eeuwse foyer met mooie lusters, 40 studenten kunnen er terecht van 10 uur tot 17 uur. En die studenten worden in de watten gelegd: gratis thee, water, koffie, fruit, en zelfs ijsjes aan 1 euro. De dag afsluiten doe je met een voorstelling, en tijdens je pauze kan je je badmintonskills oefenen, want er is een badmintonset aanwezig.

Komedieplaats 182000 Antwerpen

Bourla
GATE15 - Luc Roymans Bourla

10) MAS

En natuurlijk kunnen we deze klassieker niet vergeten vermelden. Het MAS is al jaar en dag een vaste waarde voor het project Study360, en met succes. Ga tijdens de pauze even uitwaaien op het dak met prachtig zicht over de stad, of wie liever met zijn voeten op de grond blijft, kan het kunstwerk ‘Dead Skull’ van Luc Tuymans bewonderen op het plein voor het museum. Je studeert in de wandelboulevard van het museum, maar je krijgt gratis toegang tot alle museumzalen van het MAS. Het museum begint wel iets later met de blokperiode: je kan er terecht vanaf 28 mei. Maar om dat goed te maken, kan je hier wel tot maar liefst 23.30 uur blijven studeren.

Hanzestedenplaats 12000 Antwerpen

MAS.
GATE15 - Luc Roymans MAS.

Gate15

De bakermat van dit alles, is natuurlijk Gate15 zelf. Midden in de studentenbuurt vind je dé Antwerpse spot voor en door studenten. Bij de infobalie kan je terecht met al je vragen (hoewel je voor echt ingewikkelde vragen over je leerstof misschien beter bij de prof terecht kan). Deze gezellige studieplek is open van 9 uur tot 22 uur voor de doorzetters, er zijn 24 plaatsen vrij. Ook hier vind je gratis koffie, thee en fruit, maar neem wel je eigen mok of beker mee. Als pauze ga je een stuk cake halen bij de Jean-Pierre, of speel je een spelletje tafeltennis buiten. Veel succes met de examens!

Kleine Kauwenberg 15, 2000 Antwerpen

Gate15.
GATE15 - Luc Roymans Gate15.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.