Bisschop Bonny overhandigt 3.555 euro aan Caritas International

Bisschop Bonny overhandigt cheque aan Caritas International:  Francois Cornet, Frank E. De Coninck en Johan Bonny
Klaas De Scheirder Bisschop Bonny overhandigt cheque aan Caritas International: Francois Cornet, Frank E. De Coninck en Johan Bonny
De Antwerpse bisschop Johan Bonny heeft 3.555 euro geschonken aan Caritas International. Bonny verzamelde het geld met de auteursrechten van zijn boek ‘Herbeginnen met Jezus Christus’. Ook uitgeverij Halewijn engageerde zich om een bijdrage te leveren per verkocht boek.

In 2018 bezocht de bisschop Syrië. Hij trok van Beiroet over Damascus en Homs naar Aleppo en bezocht er diverse vertegenwoordigers van katholieke en oosters-orthodoxe Kerken, die Bonny ontmoet had voor de oorlog in het land uitbrak. Hij werd er geconfronteerd met de uitzichtloze ellende van de getroffen bevolking en de eindeloze verwoestingen die bombardementen er aanrichtten. Terug thuis deed hij een oproep om de lokale bevolking te steunen door financiële steun te bieden aan Caritas in Syrië.

Syrië

François Cornet, directeur van Caritas International was enorm blij met de geste van bisschop Bonny. “Dit is een sterk signaal van Monseigneur Bonny en de Belgische Kerk. Het is een zeer mooi gebaar na zijn warm pleidooi vorig jaar voor hulp aan de Syrische bevolking. Wij verheugen ons over zijn mooie bijdrage voor de levensnoodzakelijke hulp aan de slachtoffers van het conflict in Syrië , zeker aan zij die hun leven van nul af aan opnieuw moeten opbouwen, onder meer in Aleppo waar tot voor kort nog hevig werd gevochten en waar 800 gezinnen met de steun van Caritas hun huis, hun leven weer trachten herop te bouwen.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.