Gesponsorde inhoud

BINNENKIJKEN. Op kot in één van de hipste buurten van Europa

Aangeboden door Triple Living

De buitenkant van Campus 't Eilandje
Triple Living De buitenkant van Campus 't Eilandje
Antwerpen is een studentenstad in volle ontwikkeling. De voorbije tien jaar steeg het aantal hogeschoolstudenten in de sinjorenstad met 55 procent en ook naar de universiteiten in Antwerpen vinden steeds meer leergierigen de weg. Parallel met het aantal studenten stijgt ook de vraag naar betere huisvesting voor studenten om en rond de campussen. “De dagen dat studenten tekenden voor een vergeeld kamertje zonder badkamer in een achterbuurt, liggen ver achter ons”, vertelt Kristof Schellekens van Triple Living.

Dat studenten steeds vaker de weg naar Antwerpen vinden, bewijzen de cijfers van Kotnet. Meer dan 45.000 studenten volgen les aan één van de talrijke Antwerpse hogescholen of aan de universiteit. De opkomst van Antwerpen als studentenstad brengt ook een groeiende vraag naar kwalitatieve studentenkoten met zich mee. “Oude en slecht onderhouden studentenkoten die amper voldoen aan de kwaliteitsnormen zijn er in overaanbod. Maar de student anno 2019 stemt daar niet meer mee in”, zegt Kristof Schellekens van projectontwikkelaar Triple Living. “Wij merkten een stijgende vraag op naar kwalitatieve en degelijke studentenkoten in Antwerpen. En zo ontwikkelde zich het idee van Campus Eilandje: nieuwe, kwalitatieve studentenkoten die voldoen aan de eisen van kotstudenten anno 2019. Iets dat tot nu toe amper werd aangeboden.”

(lees verder onder de foto)

Een studentenkamer in Campus 't Eilandje
Triple Living Een studentenkamer in Campus 't Eilandje

Toplocatie voor studenten

De locatie van een studentenkot is cruciaal: het gaat immers om een groep van jonge mensen die zich voornamelijk te voet, per fiets of met het openbaar vervoer voortbeweegt. “Campus Eilandje is strategisch gelegen en een droomlocatie voor studenten”, vertelt Kristof. “Recht tegenover de nieuwe, hypermoderne AP-megacampus Spoor Noord en binnen een straal van een kilometer van de meeste Antwerpse campussen. Ook GATE 15, het info- en onthaalcentrum dat Antwerpse studenten door alle aspecten van het studentenleven loodst, ligt vlakbij.”

Veel voordelen dus, maar niets weegt op tegen het sfeertje dat hangt op het Antwerpse eilandje. Dat de Britse krant ‘The Independent’ de buurt “één van de hipste plaatsen van Europa” noemt, verbaast niets wanneer je er op een zonnige namiddag rondwandelt. Koffiebars, originele restaurants en het bijzondere uitzicht op het Museum aan de Stroom zijn moeilijk te weerstaan.

Plan je bezoek

Het nieuwbouwproject Campus Eilandje is momenteel in afwerkingsfase en vanaf de zomer nemen de eerste studenten hun intrek. Vandaag zijn 70 procent van de appartementen reeds verkocht. “Bovendien is het project het laatste met een nieuwbouwvergunning voor studentenkoten in de stad voor de bouwstop. Een exclusieve kans dus voor investeerders of voor ouders van studenten”, vertelt Kristof. De prijs van de koten start al vanaf 99.000 euro. Verhuur en beheer worden geregeld door een gespecialiseerde verhuurdienst met meer dan 12 jaar ervaring in deze specifieke huurmarkt.

 Wie interesse heeft in de studentenkoten kan surfen naar www.campuseilandje.be of kan contact opnemen via het nummer 03/336.00.00.

Zo ziet de omgeving van de nieuwe studentenkamers Campus 't Eilandje eruit
Triple Living Zo ziet de omgeving van de nieuwe studentenkamers Campus 't Eilandje eruitReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.