Bijna 9 op 10 Antwerpenaren kennen hun waterverbruik niet

Illustratiebeeld
ANP XTRA Illustratiebeeld
86 procent van de Antwerpenaar weet niet hoeveel hij of zij jaarlijks aan water verbruikt. Dat zegt GROHE op basis van een enquête bij 1.000 Belgen. 

Een onderzoek van GROHE, leverancier van sanitaire producten, geeft enkele verrassende cijfers en weetjes bloot over het waterverbruik van de Belg. Onderzoeksbureau iVox vroeg aan 1.000 Belgen tussen 18 en 79 jaar hoe hun waterfactuur eruitziet en en polste naar hun waterverbruik. En daar zitten enkele opvallende resultaten bij. Vooral het hoge percentage Antwerpenaars die niet weten hoeveel water ze jaarlijks gebruiken is frappant.

Slechts 14 procent van de Antwerpenaar geeft aan te weten hoeveel hij of zij jaarlijks aan water verbruikt. De overige 86 procent hoort het in Keulen donderen. De Brusselaar weet het nog minder. Daar geeft maar liefst 88 procent aan hun verbruik niet te weten. 

Hoewel mannen (23%) vaker aangeven te veel water te verbruiken, zijn het de vrouwen (43%) die zich het vaakst schuldig voelen over hun waterverbruik.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.