Bij deze Antwerpse bikerboys koop je een elektrische superbike met bijpassend motor-maatpak

Motorliefhebbers met oog voor fashion en een overschot op de bankrekening kunnen sinds gisteren het exclusieve MM.01-pakket bestellen. Vier Antwerpse mannen - ze noemen zichzelf The Mighty Machines - stellen hun elektrische superbike voor, compleet met maatpak met geïntegreerde motorbescherming en retrohelm. Aan het pakket hangt een prijskaartje van 69.000 euro, exclusief btw.
Meet 'The Mighty Machines': bikerboys in motor-maatpak lanceren elektrische superbike van Saroléa.
Klaas De Scheirder Meet 'The Mighty Machines': bikerboys in motor-maatpak lanceren elektrische superbike van Saroléa.

The Mighty Machines zijn vier Antwerpse mannen met een passie voor motors. Twee jaar geleden richtten Jeroen-Vincent Nagels, Jean-Paul Delmé, Philippe Stella en Joop Wanten een nieuw bedrijf op met de bedoeling motor-gerelateerde projecten realiseren. Et voilá, hun eerste exclusieve project is er meteen een indrukwekkende: een elektrische superbike van het merk Saroléa, een maatpak met geïntegreerde motorbescherming, een helm met retrodesign en een handgemaakt mes uit titanium en carbon. 

Elektrische superbike

De volledig elektrische wegmotor van het herrezen Belgische motormerk Saroléa is het pronkstuk van de collectie. Hij heeft een vermogen van 120kW (163PK), een rijbereik van 330 kilometer, een spurt naar 100 kilometer per uur in 2,8 seconden en een topsnelheid van 240. Co-founder Jeroen-Vincent Nagels werkt bij Saroléa, de keuze voor het merk was dus snel gemaakt. “De superbike is grotendeels gebaseerd op de racemotor waarmee de broers Torsten en Bjorn Robbens de come-back van Saroléa realiseerden in de TT Zero op het eiland Man”, legt hij uit. 

Stijlvol op de motor

Hiermee rijden in stijl kan dan weer met het maatpak van Café Costume. “We benaderden Café Costume met de vraag of er een manier zou bestaan om motorbescherming te integreren in een maatpak. Dat werd immers nog nooit eerder gedaan! Ze zagen dit onmiddellijk als een uitdaging, en zo is ons maatpak geboren.”

Het maatpak met motorbescherming en de retrohelm
Klaas De Scheirder Het maatpak met motorbescherming en de retrohelm

Daarbij hoort natuurlijk een bijpassende helm. “Het doel was om een stijlvolle helm te creëren die perfect matcht met een maatpak. En liefst net als de Saroléa gemaakt van carbon”, legt creative director Joop Wanten uit. “The Mighty Helmet, ontworpen door Hedon Helmets, is de meest luxueuze creatie van het merk tot nu toe”, aldus Wanten. Om het pakketje compleet te maken kozen The Mighty Machines tenslotte voor een serie exclusieve bijpassende ‘every day carry knives’ van de hand van Dimitri Turcott, meester bij Studio Blade.

Van Belgische bodem

De productie van het MM.01-pakket is volledig Belgisch. De Mighty Machines hopen dus een Belgisch publiek aan te spreken, maar daar blijven ze niet bij. Ze gaan hun producten ook in Los Angeles verkopen, waar mede-oprichter Philippe Stella woont. 

Prijskaartje

Het exclusieve MM.01 pakket bestaande uit de Saroléa, de Café Costume ‘biker suit’, de Heroine MM.01 designer helm en het ambachtelijk vervaardigde mes van Studio Blade heeft ook een exclusief prijskaartje, want voor dit alles tel je maar liefst 69.000 euro neer, exclusief btw. De gelimiteerde oplage van 20 Saroléa’s MM.01 kan gepreorderd worden via het platform van The Mighty Machines. Geïnteresseerden kunnen de hele maand juni het MM.01-pakket gaan ontdekken in showroom Twenty 8 (Reyndersstraat 26, 2000 Antwerpen).

Het ambachtelijk vervaardigde mes van Studio Blade
Klaas De Scheirder Het ambachtelijk vervaardigde mes van Studio Blade
De elektrische superbike van Saroléa
Klaas De Scheirder De elektrische superbike van SaroléaReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.