Bezoek de grootste werf van ‘t Stad

De tunnel onder het Operaplein is begint vorm te krijgen.
Klaas De Scheirder De tunnel onder het Operaplein is begint vorm te krijgen.
Bovengronds zijn er heel wat werken maar vooral onder de grond valt er heel wat te beleven. Daarom organiseert de Noorderlijn een werfbezoek onder het Operaplein. Tijdens het bezoek wandel je door de tunnels, de ondergrondse parking en de lichtkoker. Je ziet er ook de zestiende-eeuwse Kipdorpbrug. 

Het werfbezoek gaat door op 16 juni. Bezoekers krijgen op verschil­lende punten uitleg en kunnen bijkomende vragen stellen aan de werfbe­ge­lei­ders van de Noorder­lijn en de archeo­logen van de stad Antwerpen. De werf is open van 10 tot 17 uur en is doorlopend te bezoeken. Bezoekers volgen een afgezet parcours. De ingang vind je op de Italiëlei, ter hoogte van de Korte Winkelstraat. Het bezoek is gratis. Omwille van veiligheidsredenen is de rondleiding niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of buggy’s. 

Klaas De Scheirder
Klaas De ScheirderReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.