Bewoners rond parcours 10 Miles woedend: auto’s al dag vroeger weggetakeld dan aangekondigd in brochure

photo_news
De bewoners van de Gloriantlaan en omgeving reageerden verbaasd op het feit dat hun wagens op zaterdag 27 april al getakeld werden naar aanleiding van de Antwerp 10 Miles terwijl in de informatiebrochure stond dat er pas een parkeerverbod gold vanaf zondag 28 april middernacht. “We zullen bekijken waar het is misgelopen, maar in principe hebben verkeersborden altijd gelijk”, klinkt het zowel bij de stad als bij de politie.

De politie liet in de nacht van vrijdag op zaterdag zo’n 90 wagens slepen en in de nacht van zaterdag op zondag nog eens 133. Allemaal wagens die zich niet hielden aan het parkeerverbod dat naar aanleiding van de Antwerp 10 Miles werd ingesteld in een hele reeks straten op het grondgebied van de stad Antwerpen. “Maar we zijn verbaasd dat onze wagens in de Gloriantlaan en omstreken zijn weggetakeld zaterdag”, zegt buurtbewoner David Van Gansen. “Vreemd omdat in de informatiebrochure die we eerder in de bus kregen duidelijk stond dat voor onze straten het verbod pas inging op zondag 28 april om middernacht. Achteraf gezien bleek wel dat op de verkeersborden 27 april stond. We overwegen nu wel om een klacht in te dienen, want de communicatie is dan toch duidelijk niet goed verlopen.” 

250 euro takelkosten

De ‘slachtoffers’ van de takeling dreigen allemaal wel 250 euro te moeten betalen. De politie Antwerpen zegt de zaak te willen bekijken. “We zullen het nakijken, maar onze mensen moeten zich houden aan de verkeersborden die er staan”, zegt Willem Migom van de politiezone Antwerpen. “Als het echt verwarrend is, moeten we bekijken wat er misgelopen is.” De stad Antwerpen was voorlopig ook niet op de hoogte van de problemen. “De organisatie van de Antwerp 10 Miles is altijd een hele bedoening. Uiteraard gaan we nagaan of er fouten zijn gebeurd en dan zullen we bekijken wat we kunnen doen.”
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vera Bres

  persoonlijk zie ik geen gevaar in geparkeerde auto's , maar als info wordt gegeven met vermelding dat. en tijd en men sleept ze eerder weg , sorry stad Antwerpen , dan zijn jullie echt fout bezig.

 • Carmen Blassieaux

  Mijn mama die daar zelf woont ook snachts om 3u haar auto weg,resultaat,auto beschadigd. Raam eruit en dan beschadigd, komt er nog eens bij..de takeldienst heeft zich wel gefuseerd en is verzekering van hun die zal betalen...leuk is het niet..nu de boete nog afwachten,?

 • Mathias Van Herck

  Is het nu zo moeilijk om eens toe te geven van t stad dat ze fout zijn geweest. Ipv uitvluchten te zoeken dat borden voorrang hebben etc.... wees nu eens eerlijk foute communicatie ok onze fout sorry wij draaien op voor de kosten dat zou een heel deel mensen gelukkig maken. En die pipo van t stad is er maar een die dan ongelukkig is. Wauw is toch moeilijk om toe te geven.

 • rudi berghmans

  Is mij ook overkomen vorig jaar en betalen moet je

 • Carina Desmidt

  Ze hebben weer geld verdiend Antwerpen typisch