Bestuursakkoord zuiderdistrict klaar na Nieuwjaar

De komende zes jaar bestuurt een ploeg van N-VA, sp.a en CD&V het zuiderdistrict Hoboken. Groen is er niet meer bij. Het bestuursakkoord is volgens districtsburgemeester Kathelijne Toen (N-VA) zo goed als rond. Het wordt op zaterdag 5 januari voorgesteld. Ruim op tijd nog voor de eerste districtsraad van 2019.

Kathelijne Toen blijft de sjerp dragen en wordt bevoegd voor jeugd, veiligheid, lokaal erfgoed en patrimonium. Ook Paul De Ranter (N-VA) en Tom De Boeck (spa) zijn er opnieuw bij. Hun bevoegdheden wijzigen wel. De Ranter behoudt financiën, maar neemt er groen, volkstuintjes, mobiliteit en verkeersveiligheid bij. De Boeck gaat zich bezighouden met cultuur, evenementen en feestelijkheden, stadsmakers en het sociaal en gezondheidsbeleid.

Carine Leys (N-VA) en Carolyn Krekels (CD&V) zijn de twee nieuwe gezichten. Leys was de voorbije jaren fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad. Zij wordt nu schepen dankzij de zetelwinst van haar partij. Leys krijgt de domeinen openbare werken, sport, wijkoverleg, milieu en begraafplaatsen. Krekels vervangt partijgenoot Kristof Waterschoot. Zij neemt lokale economie en middenstand, senioren, marketing en communicatie, toerisme en dierenwelzijn voor haar rekening.

Districtsburgemeester Kathelijne Toen doet er nog zes jaar bij.
Klaas De Scheirder Districtsburgemeester Kathelijne Toen doet er nog zes jaar bij.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.